Ukrajinec zomrel iba štyri hodiny po užití prvej dávky Pfizeru: Už žiadne výhovorky, smrť sa pripisuje vakcíne
04 | 07 | 2021 I Diana Zaťková
Ukrajinské zdravotnícke orgány preverujú incident, pri ktorom muž zomrel len pár hodín po podaní vakcíny Pfizer / BioNTech proti Covid-19. Päť ďalších pacientov, ktorí dostali injekcie z tej istej injekčnej liekovky, zatiaľ nemali žiadne vedľajšie účinky, informuje portál RT.




Ukrajinské ministerstvo zdravotníctva vo svojom vyhlásení uviedlo, že 47-ročný muž bol v piatok okolo 13:45 miestneho času očkovaný mobilným tímom.
Žiadna zhoda okolností

Muž sa spočiatku javil bez komplikácií, ale okolo 17:00 sa začal sťažovať na nevoľnosť a potom stratil vedomie. Privolaná bola sanitka, ale resuscitačné úsilie zlyhalo a pacient asi o hodinu zomrel. Toto sa považuje za príliš krátky časový rámec na to, aby bola smrť čírou náhodou.

Ministerstvo dodalo, že ostatní naočkovaní z tej istej injekčnej liekovky sa zatiaľ cítia dobre. Lekárske orgány incident preverujú. Smrť pacienta bola zaznamenaná ako  „nežiaduca udalosť po imunizácii“,  pretože zomrel do 30 dní po očkovaní proti Covid-19.

Putin: "So Zelenským sa nestretnem. Problémy Ukrajiny rieši Washington, tak o čom by sme diskutovali?"
03 | 07 | 2021 | Diana Zaťková


Ministerstvo zdravotníctva poznamenalo, že je presvedčené, že predchádzajúce prípady úmrtí po očkovaní nesúviseli s injekciou vakcíny. „Očkovanie proti Covid-19 nezabráni rozvoju iných chorôb alebo úmrtiu z iných príčin,“ uvádza sa vo vyhlásení.
Po AstraZenece štyri potvrdené úmrtia

Ukrajinská televízna stanica Hromadske informovala, že muž bol prvým pacientom v krajine, ktorý zomrel krátko po podaní vakcíny Pfizer. Médiá predtým uvádzali, že po očkovaní vakcínou AstraZeneca / Covishield zomreli štyria ľudia.

16 politických strán členských štátov EÚ podpísalo dokument proti európskemu superštátu
Vedúci predstavitelia 16. politických strán členských štátov EÚ podpísali dokument proti európskemu superštátu. Ten bol vypracovaný, pretože sa začala konferencia o budúcnosti Európy. Podľa poľského premiéra Kaczyńskeho sa dá predpokladať, že na... Čítať ďalej
03 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová


Spolu so spoločnosťami Pfizer a AstraZeneca používa Ukrajina vo svojej imunizačnej kampani vakcínu CoronaVac čínskej výroby. Podľa ministerstva zdravotníctva dostali do piatka najmenej jednu dávku vakcíny viac ako dva milióny ľudí.

Minulý mesiac pridal americký Úrad pre potraviny a liečivá do zoznamu zriedkavých nežiaducich účinkov vakcín Pfizer a Moderna riziko zápalu srdca. Európska agentúra pre lieky predtým potvrdila, že vakcína AstraZeneca, ktorá je dnes známa pod menom Vaxzevria, súvisí s extrémne zriedkavými prípadmi zrážania krvi.

Variant epsilon koronavírusu je zrejme odolný voči očkovaniu
Variant epsilon koronavírusu SARS-CoV-2, prvýkrát objavený v americkom štáte Kalifornia, obsahuje tri mutácie tzv hrotovej bielkoviny (spike proteín), ktoré sú odolné voči protilátkam vytvoreným vakcínami založenými na technológii mRNA, ako aj voči... Čítať ďalej
03 | 07 | 2021 | tasr