Milionár Zoroslav Kollár zostáva vo väzbe! Rozhodol o tom Najvyšší súd SR
01 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

Letné slniečko ani slobodu si tak skoro neužije. Milionár a konkurzný právnik Zoroslav Kollár po dnešnom rozhodnutí najvyššieho súdu zostáva vo väzbe.


O Zoroslavovi Kollárovi dnes rozhodoval najvyšší súd. Potvrdil rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), ktorý ho poslal do väzby z kolúzneho a preventívneho dôvodu. Informuje o tom portál tvnoviny.sk.

Kollára zadržali spolu s bývalým predsedom Okresného súdu Bratislava III Davidom Lindtnerom a bývalou podpredsedníčkou Najvyššieho súdu SR Jarmilou Urbancovou  vlani v októbri v rámci akcie Víchrica. Väzba Zoroslava Kollára sa týka obvinenia z údajného podplácania bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta Makóa. Tiež v prípade ilegálnej výroby a distribúcie cigariet.

„Senát 5T najvyššieho súdu na dnešnom neverejnom zasadnutí zamietol ako nedôvodné sťažnosti Úradu špeciálnej prokuratúry GP SR a obvineného Zoroslava Kollára podané proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu,“ spresnila hovorkyňa najvyššieho súdu Alexandra Važanová. Od marca čelí Zoroslav Kollár i obvineniu z poskytnutia úplatku bývalému riaditeľovi SIS Vladimírovi Pčolinskému a exnámestníkovi SIS Borisovi Beňovi, aby ho nesledovali.

Zoroslav Kollár to bude mať vo väzbe ešte ťažšie. S rodinou už si nezavolá
Utiahli mu pomyselnú vôdzku. Právnikovi Zoroslavovi Kollárovi najnovšie zakázali z väzby telefonáty s rodinou! Tie mal doteraz povolené. Čítať ďalej
05 | 06 | 2021 | Diana Zaťková