Britský minister zdravotníctva Matt Hancock podal demisiu, lebo porušil pravidlá lockdownu
27 | 06 | 2021 I Aneta Leitmanová
Britský minister zdravotníctva Matt Hancock podal demisiu. Porušil totiž pravidlá lockdownu. S odvolaním sa na agentúru AFP informuje TASR.

Hancock oznámil demisiu listom premiérovi Borisovi Johnsonovi. Zopakoval predchádzajúce ospravedlnenie a priznal zlyhanie vo vzťahu k verejnosti. Minister v britskej vláde koordinoval opatrenia proti pandémii vyvolanej koronavírusom a v posledných mesiacoch aj očkovaciu kampaň.

Aféra vypukla, keď médiá zverejnili snímku z bezpečnostnej kamery, ktorá zachytáva, ako ženatý Hancock objíma a bozkáva vydatú kolegyňu z rezortu zdravotníctva Ginu Coladangelovú. Denník The Guardian napísal, že fotografia je zo 6. mája. Podľa vládnych nariadení mali obyvatelia Británie držať odstup od ľudí, s ktorými nežijú v jednej domácnosti alebo ktorí nepatria do ich takzvanej sociálnej bubliny.

Otčim, otec jej detí a pasák: Žene hrozí doživotie za vraždu tyrana, ktorý ju znásilňoval od 12 rokov
Vo Francúzsku súdia ženu, ktorá zavraždila svojho celoživotného tyrana. Muža, ktorý ju najprv ako otčim znásilňoval, po prepustení z väzenia s ňou splodil dieťa, vzal si ju za manželku a následne ju obzvlášť krutým spôsobom nútil k prostitúcii.... Čítať ďalej
26 | 06 | 2021 | Tibor Sipos


Opozičná Labouristická strana, Hnutie pozostalých obetí COVID-19 za spravodlivosť i konzervatívny poslanec Duncan Baker a iní vyzvali premiéra Johnsona, aby Hancocka odvolal. Hancock sa najprv ospravedlnil za nerešpektovanie odporúčaní, na ktorých znení sa ako šéf rezortu zdravotníctva podieľal. Premiér Johnson jeho ospravedlnenie prijal a uviedol, že kauzu "považuje za uzavretú".

Minister zdravotníctva však možno porušil nielen vládne odporúčania, ale i zákon. V máji britský zákon zakazoval stretávanie sa dvoch alebo viac osôb vo vnútorných priestoroch.

V Nemecku 24-ročný Somálčan dobodal na smrť troch ľudí (VIDEO)
Polícia v nemeckom Würzburgu postrelila a zatkla podozrivého po tom, čo dobodal na smrť troch ľudí, informuje portál RT. Čítať ďalej
26 | 06 | 2021 | Lukáš Leca