Dieťa nie je tovar! Dieťa je ľudská bytosť! A preto má právo na otca a matku, tvrdí Radačovský (VIDEO)
25 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Europoslanec Miroslav Radačovský sa rozhodol, že bruselskom europarlamente vystúpi na podporu rodiny ako otca a matky a najmä dieťaťa. Ako píše v statuse a hovorí aj v priloženom videu: Dieťa nie je tovar! Dieťa je ľudská bytosť!


V európskom parlamente zaznievajú rozličné názory, ktoré sú neraz doslova extrémistické.Podľa nášho europoslanca Miroslava Radačovského presne taký predniesol v správe o situácii v oblasti sexuálneho a reprodukčného zdravia a práv v EÚ v rámci zdravia žien aj jeho kolega Fred Matič z Chorvátska. V statuse ho za to Radačovský skritizoval .
Práva rodičov na výchovu detí sú nenahraditeľné!

Radačovský píše, že dieťa má prirodzené právo na otca a matku. „Nikdy som nepociťoval averziu voči osobám inej sexuálnej orientácie a vždy som si vážil práva žien. Viac ako práva LGBT osôb si však vážim práva dieťaťa, právo na výchovu v zdravom rodinnom prostredí a práva rodičov,“ píše v statuse Radačovský. Podľa neho je dokonca povinnosť rodičov byť zodpovední za výchovu detí, za ich zdravie a aj za to, či sa rozhodnú alebo nerozhodnú deti vakcinovať.

„Nikto im do týchto práv, ale aj povinností, zasahovať nemôže. Jednak je to zakotvené vo vnútroštátnych právnych normách Slovenska, v Dohovore o ochrane práv dieťaťa a je to aj ľudsky prirodzené,“ konštatuje ďalej europoslanec a predseda strany Slovenský Patriot.



„Nemohol som preto súhlasiť s predkladanou správou pána Matiča v európskom parlamente. Vystúpil som preto proti tejto správe a taktiež som proti nej hlasoval,“ uvádza na záver statusu Radačovský, ktorý zároveň v zostrihu svojho vystúpenia pred poslancami európskeho parlamentu hovorí:

„Extrémizmus nikdy nič dobré pre ľudstvo nepriniesol. Je zlý pravicový extrémizmus, ľavicový, konzervatívny a aj liberálny. Správa Freda Matiča je produktom liberálneho extrémizmu, a preto ju nemôžem akceptovať a ani podporiť. Práva rodičov na výchovu detí sú nenahraditeľné! O ich zdraví nemôže rozhodovať Brusel. Ani o tom, či budú vakcinované alebo nevakcinované. O tom musia rozhodnúť sami ich rodičia! Vážení europoslanci, vážení priatelia, dieťa nie je tovar! Dieťa je ľudská bytosť!“

Orbán opäť tvrdo proti LGBT: Na školách zakážu obsah propagujúci homosexualitu. Ako v Rusku
Maďarská vládna strana Fidesz predstavila pozmeňovací návrh zákona, ktorý má v školách zakázať šírenie obsahu "propagujúceho zmenu pohlavia alebo homosexualitu". V piatok o tom informovala agentúra Reuters. A kedy proti zvrhlostiam páchaným na... Čítať ďalej
12 | 06 | 2021 | Peter Sulek