Som skeptická. O očkovaní v ambulanciách od 1. júla nič nevieme, tvrdí sklamaná lekárka
19 | 06 | 2021 I Gabriela Fedičová

Doktorka Jana Bendová chodí vypomáhať aj do vakcinačného centra na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave. K avizovanému očkovaniu v ambulanciách od 1. júla sa vyjadruje skepticky. Z prístupu ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského je sklamaná.


Pre niekoľkými dňami minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský informoval, že proti Covidu budú môct očkovať aj všeobecní lekári a pediatri. Očkovanie malo byť spustené od 1. júla. Lekári sú znepokojení. Nemajú k dispozícii žiadne informácie.
Výzva už mala byť spustená

"Do konca týždňa malo ministerstvo zverejniť výzvu, aby sa lekári zapojili do očkovania svojich pacientov. Je piatok a lekári stále nič nevedia. Všetko čo doposiaľ vedia sa k nim dostalo z médií," píše portál Ereport.
Štart od júla je nereálny

Lekári v danej veci oslovili rezort ministerstva zdravotníctva. Žiadali odpovede na medializované informácie. Či je termín 1. júl reálny, či je výzva na očkovanie zverejnená. Odpoveď čakajú. "K ministrovmu odhadu je lekárka od začiatku očkovania skeptická," píše portál Ereport. Tvrdí, že vyriešiť logistiku nebude ľahké. A termín 1. júl je podľa nej nereálny.

V Moskve neposkytnú preventívnu zdravotnú starostlivosť nezaočkovaným ľudom
V moskovských nemociach nebudú dočasne poskytovať preventívnu zdravotnú starostlivosť ľudom, ktorí neboli zaočkovaní proti koronavírusu. Neodkladná zdravotná starostlivosť bude poskytovaná naďalej všetkým občanom bez ohľadu na to, či boli... Čítať ďalej
18 | 06 | 2021 | tasr