Moskva začína boj s Covidom od nuly, tvrdí starosta. Počet nakazených prudko rastie
19 | 06 | 2021 I Diana Zaťková
Keď v piatok Moskva prekonala rekord v denných potvrdených prípadoch Covid-19, starosta mesta vyjadril svoje presvedčenie, že hlavné mesto znovu začína boj proti pandémii „od nuly“. Ako na jar 2020.


Obrovský nárast prípadov

Sergej Sobjanin v rozhovore pre ruský kanál 1 poznamenal, že mestské nemocnice len veľmi ťažko držia krok s rastom prípadov ochorenia na Covid-19, a to aj napriek neustálemu zvyšovaniu počtu dostupných nemocničných lôžok.




"V podstate začíname prechádzať týmto príbehom s koronavírusom od nuly, s vážnejšími následkami," uviedol. "Preto vidíme taký prudký nárast chorobnosti a veľký nárast hospitalizácií."

Sobjanin uviedol, že krajinu ťažko zasiahol nový indický kmeň koronavírusu, ktorý sa dnes bežne označuje ako variant Delta. Tento kmeň je podľa neho oveľa agresívnejší a šíri sa rýchlejšie. Tvrdí, že človek musí mať dvakrát toľko protilátok, aby mu odolával.

Lekári potvrdili ďalší vedľajší účinok: Žena stratila hlas po druhej dávke vakcíny AstraZeneca
Vo Veľkej Británii zaznamenali ďalšiu nežiaducu reakciu na očkovanie proti koronavírusu. Sofia Gomesová po druhej dávke vakcíny od spoločnosti AstraZeneca stratila hlas. Matka šiestich detí, ktorá netrpí žiadnymi zdravotnými problémami, tak zostala... Čítať ďalej
19 | 06 | 2021 | Tibor Sipos

Imunita stáda klesla na 25%

"Podľa posledných údajov, ktoré sme dostali, 89,3% tých, ktorí ochoreli na Covid-19, má indický variant," prehlásil starosta. Potvrdil, že imunita stáda, ktorá sa kedysi považovala za 60%, je v súčasnosti iba 25%.

Podľa oficiálnych čísel Rusko v piatok zaznamenalo v celej krajine 17 262 nových prípadov. Hlavné mesto sa stavia proti poslednej vlne a za 24 hodín bolo zistených 9 056 nových infekcií - čo je viac ako polovica všetkých denných prípadov.

V piatka predĺžili úrady hlavného mesta obmedzenia Covid-19 do 29. júna, čo znamená, že bary, nočné kluby a reštaurácie budú nútené zatvárať o 23:00.

Heger odmietol prijať europoslankyňu, známu kritičku Babiša. Urazila sa a do Bratislavy neprišla
Chystala sa na tradičnú bezpečnostnú konferenciu Globsec a údajne si ako hviezda Európskeho parlamentu nadiktovala podmienky. Nemecká europoslankyňa Monika Hohlmeierová plánovala vystúpiť s prejavom a tiež sa chcela stretnúť so premiérom Eduardom... Čítať ďalej
19 | 06 | 2021 | Tibor Sipos


Okrem toho budú vonkajšie masové akcie obmedzené na iba 1 000 ľudí, čím sa rušia plány na usporiadanie veľkých osláv futbalových majstrovstiev EURO 2020. Uzavreté sú aj ihriská a zábavné parky.

V stredu zástupkyňa primátora mesta Anastasia Rakova prezradila, že situácia v Moskve sa zhoršila tak rýchlo, že nemocničné lôžka pre pacientov môžu v priebehu najbližších dvoch až troch týždňov úplne vyčerpať.

Česi zakotvia v ústave právo brániť sa so zbraňou. Po USA a Mexiku budú tretí na svete
Česká snemovňa dnes bez zmien schválila senátne doplnenie Charty základných práv a slobôd. To pojednáva o tom, že bude do Ústavy ČR zakotvené právo brániť seba aj iných sa zbraňou za zákonných podmienok, informuje portál... Čítať ďalej
19 | 06 | 2021 | Diana Zaťková

Hlavne mladí zdraví ľudia

Poznamenala tiež, že ľudia v produktívnom veku, najmä ľudia vo veku od 22 do 55 rokov, v súčasnosti čoraz častejšie podliehajú chorobe, pričom zdraví ľudia tvoria v súčasnosti 77% všetkých infikovaných.

Ako ďalší prostriedok na boj proti rastu Covid-19 Sobjanin tiež oznámil, že mesto bude presadzovať povinné očkovanie pre pracovníkov v sektore služieb.

Očkovanie v Rusku zostalo na nízkej úrovni napriek širokej dostupnosti vakcín. Od 18. januára je očkovanie bezplatné pre všetkých a mnoho miest ponúka injekcie nielen na klinikách, ale aj v nákupných centrách a parkoch.

Šokujúce odhalenie: V laboratóriu vo Wu-chane skutočne chovali v klietkach netopiere, potvrdzujú zábery (VIDEO)
Wuchanský inštitút virológie v Číne podľa novo zverejnených záberov v minulosti skutočne choval v klietkach netopiere. Zábery odvysielala televízia Sky News, tie idú priamo proti tomu, čo v minulosti uviedla Svetová zdravotnícka organizácia (WHO),... Čítať ďalej
19 | 06 | 2021 | Tibor Sipos