Aktivistka zo Severnej Kórei tvrdí, že Spojené štáty chcú prestavať na komunistický raj
16 | 06 | 2021 I Gabriela Fedičová
Aktivistka Jon-mi Paková utiekla zo Severnej Kórei v roku 2007. Z amerického vysokého školstva je zhrozená. Podľa nej ani Severná Kórea nie je tak šialená ako univerzity v USA. Tvrdí, že Spojené štáty čaká budúcnosť ako KĽDR. Neexistuje kritické myslenie a buduje sa komunistický raj.

Jon-mi Paková v rozhovore pre americkú televíziu Fox News uviedla, že v Amerike sa deje presne to, pred čím utiekla zo Severnej Kórei. Ako príklad uvádza vlastné myslenie. Kým žila v Severnej Kórei verila, že ich vodca Kim-Jong-un hladuje. Aj keď patril medzi najtučnejších ľudí v krajine.

Čína: V jadrovej elektrárni došlo k úniku plynov
V jadrovej elektrárni na juhu Číny došlo k úniku a následnému nahromadeniu vzácnych plynov, ktoré prevádzkovatelia potom vypustili do atmosféry. V pondelok o tom informovala agentúra AFP s odvolaním sa na spolumajiteľa elektrárne, francúzsku firmu... Čítať ďalej
15 | 06 | 2021 | tasr

Ameriku chcú prestavať na komunistický raj

„Zákony tu neplatia, nie je tu žiadna morálka, nič nie je už dobré ani zlé, je to úplný chaos. To je zrejme to, čo chcú, zničiť každú jednu vec a prestavať to na komunistický raj," hovorí aktivistka, ktorej vyjadrenie prináša Dennikstandard.

Podotkla, že ľudia prestali kriticky myslieť, dobrovoľne si podľa nej nechávajú vymývať mozgy. Podľa nej je šokujúce, že majú k dispozícii informácie a aj tak chýba kritické myslenie. Na univerzitách sa musí myslieť podľa predstáv iných.
Je to šialené

„Uvedomila som si, toto je šialené," povedala aktivistka. "Na americkej univerzite sú podobné protizápadné nálady, systém skupinovej viny či obrovský tlak politickej korektnosti ako v KĽDR, píše Dennikstandard.

Situáciu označila za chaos. Naučila sa držať hubu a krok, aby mohla doštudovať.

Peking obvinil NATO zo zveličovania "teórie čínskej hrozby"
Peking obvinil v utorok NATO z "vytvárania konfrontácií" po tom, čo sa lídri Severoatlantickej aliancie dohodli spolupracovať na riešení výziev, ktoré predstavuje čínska politika, informovala agentúra AFP. Čítať ďalej
15 | 06 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR