Aktivista Hrica: Čaputová a Kolíková konštatujú, že sa vracia spravodlivosť. Aká? Tá, čo im vyhovuje?
16 | 06 | 2021 I Petra Demková

Známy občiansky aktivista Ľuboš Hrica okomentoval dianie. Po zvrátení rozhodnutia v najsledovanejšej kauze sa roztrhlo vrece s nadšenými reakciami politikov o „vracajúcej sa spravodlivosti“. Okrem toho, že podľa Hricu politici týmito vyjadreniami ovplyvňujú konanie súdu, uzurpujú si aj právo určovať, čo je spravodlivosť.  



Kolíková ovplyvňovala sudcov

„Ministerka Kolíková včera statusom ovplyvňovala sudcov najvyššieho súdu, že ak majú byť nezávislí, tak podľa nej by mali dnes rozhodnúť tak, ako ona uzná za vhodné. Iné sa od nej čakať ani nedalo,“ konštatuje bloger Ľuboš Hrica.

Blanár: Prezidentka povedala, že EÚ by nemala rozhodovať na základe zhody všetkých štátov
Juraj Blanár na Facebooku upozornil, že prezidentka si želá, aby iné štáty EÚ rozhodovali za nás. „Ak by platila myšlienka Z. Čaputovej, tak by stačilo rozhodnutie ostatných štátov a my na Slovensku by sme už mali desaťtisíce migrantov,“ upozornil... Čítať ďalej
15 | 06 | 2021 | Petra Demková


„Osoba, ktorej strana stojí na základoch Kuciakovho pomníka a ich ďalší straník, ktorý sa na námestiach predstavoval ako aktivista, sú dnes v strane zakladateľa, ktorý túto vraždu využil na založenie strany plnej odborníkov z fachu,“ pripomína rétoriku A. Kisku spred volieb aktivista.
Prezidentka napísala, že sa vracia spravodlivosť

Ďalšia osoba, ktorá sa podľa Hricu ako podpredsedníčka strany Progresívne Slovensko na smrti Kuciaka zviezla priamo „z Pezinka do kresla prezidenta, si dovolila napísať, že po dnešnom rozsudku najvyššieho súdu sa na Slovensko vracia spravodlivosť a ľudia začínajú dôverovať justícii“.

„Ktorej teda?“ pýta sa. „Špecializovanému súdu alebo najvyššiemu súdu? Pýtam sa to pre tých väzňov odsúdených špecializovaným súdom, ktorí boli zrejme odsúdení za zločiny, ktoré nikdy nespáchali a potom tých na slobode zbavení zločinov, ktoré spáchali,“ píše Hrica.
Aká spravodlivosť je tá pravá?

„Ja len aby sme v tom mali jasno, ktorá spravodlivosť je tá pravá. Pre osobu Čaputovú pojem spravodlivosť je zhodná s tou Kolikovou. Čiže len tá, ktorá im vyhovuje, ktorú oni uznajú za vhodnú. Ak si toto dovolí povedať ministerka spravodlivosti a prezidentka Slovenskej republiky, tak to máme brať tak, že oddnes platí na Slovensku spravodlivosť len v prípade, keď budú uznaní vínnymi len tí, na ktorých oni dve ukážu prstom?“ pýta sa občiansky aktivista.

Murín soptí: "Vraj médiá sa správali korektne ku Kočnerovi a Zsuzsovej?! Bol to mediálny lynč!"
Gustáv Murín si vypočul na RTVS politológa M. Řádka. Ten povedal, že médiá sa ku Kočnerovi a Zsuzsovej správali korektne. Spisovateľ soptí zlosťou. Podľa neho ich žltá tlač mesiace lynčovala a Bárdy a spol. rovno dopredu aj odsúdili. ... Čítať ďalej
15 | 06 | 2021 | Petra Demková

Jednoduchí ľudia sa dajú „oblbnúť“

„Je úplne pochopiteľné, že pre jednoduchých ľudí, ktorí v dnešnom zhone nemajú čas sa zamyslieť, stačí influencerka v kresle prezidenta, aby jej na tento výrok prikývli, oblbnutí v domnienke, že slovenskej justícii treba veriť, len keď im to povie ona,“ konštatuje bloger.

„Viem si živo predstaviť, akú hanbu by museli zažívať tieto osoby nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí, ak by najvyšší súd dnes rozhodol v prospech špecializovaného súdu, čiže Kočnera.

Je úplne pochopiteľné, že by išla hlava do piesku a po konzultáciách by ju vystrčili a zahrali to na neschopnú justícii, kde by sa dovolávali právneho štátu a spravodlivosti, ktorú oni uznajú za vhodnú,“ ukončil svoj príspevok na Facebooku Ľ. Hrica.

Najvyšší súd zrušil rozsudok v kauze Kuciak
Najvyšší súd (NS) SR v utorok zrušil rozsudok Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka. Čítať ďalej
15 | 06 | 2021 | tasr