Kontakt s mimozemšťanmi by nikto neprežil. Sú vyspelejší, tvrdia vedci
14 | 06 | 2021 I Gabriela Fedičová

O kontakt s mimozemšťanmi sa ľudstvo snaží už roky. Existuje reálna šanca spojenia sa s nimi. Vedci si ale myslia, že by sme ich kontaktovať nemali. Osud ľudí by bol v ich rukách. Sú vyspelejší a nikto z nás by možno neprežil. Špekuluje sa veľa. Nedá sa ale odhadnúť, čomu by ľudstvo čelilo.


Výskumná organizácia SETI sa 60 rokov venuje životu mimo planéty Zem. Doposiaľ nezaznamenali nič, čo by zachytávalo signály o civilizácii mimo nás. Podľa portálu Startitup bola vytvorená organizácia METI. Tá sa snaží aj o nadviazanie kontaktov s mimozemšťanmi.

Vedci upozorňujú, že organizácie pôsobia takmer bez pravidiel. Ich činnosť by mala byť kontrolovaná. Poukazujú na vyspelé technológie. Vďaka nim existuje šanca skontaktovať mimozemšťanov. A to by podľa nich znamenalo riziko. Ak by sa to osobám pôsobiacim v organizáciách podarilo, ovplyvnilo by to život na Zemi. Volajú po kontrolách na národnej a medzinárodne úrovni.
Americkí námorníci doteraz nevedia, čo videli

Vo videu, ktoré pripravila posádka amerického námorníctva počuť, ako námorníci hovoria o zvláštnom jave. Je na ňom vidieť 14 neidentifikovateľných objektov. Zverejnil ho dokumentarista Jeremy Corbell.

"Vláda má zverejniť všetky ich informácie koncom tohto mesiaca.  Podľa vedcov ostane celá záležitosť nevysvetlená, ale mnohí sú presvedčení, že naozaj išlo o UFO. Varujú pred nadšením. "Pre ľudstvo by to mohlo znamenať obrovský problém. Nepotvrdil by totiž len ich existenciu, ale mal by aj nejaký dopad, hovoria. Musíme premýšľať o krok vpred, netušíme, či by to pre nás bolo bezpečné," píše portál Startitup.

Zábery UFO amerického námorníctva sú autentické, potvrdil Pentagón
Radarové zábery, na ktorých sa objavilo viac ako tucet neidentifikovaných lietajúcich objektov pohybujúcich sa veľkou rýchlosťou, sú skutočné.to Potvrdilo ministerstvo obrany USA po zverejnení videa nadšencom UFO, informuje portál... Čítať ďalej
30 | 05 | 2021 | Lukáš Leca

Nadväzovať kontakt naprieč planétami je veľmi nebezpečné

Mimozemšťania sú pravdepodobne vyspelejší, ako my. Predpokladá sa, že ak existujú iné civilizácie, sú pravdepodobne milióny rokov pred nami. "Je veľká šanca, že o nás už vedia. A nevieme, čomu by sme čelili. Mimozemšťania sú od nás natoľko odlišní, že s nimi ako ľudia nevieme vôbec komunikovať," upozorňujú vedci.

Dodávajú, že nadväzovať kontakt s nimi môže byť nebezpečné. Môžu vedieť, čo ľudia nevedia a stret s nimi by ľudia nemuseli prežiť.
Organizácia METI hrozbu odmieta. Od mimozemšťanov očakávajú pomoc pre ľudstvo

"Douglas Vakoch, ktorý pracuje pre METI, takúto hrozbu odmieta. Myslí si, že ak by nás chceli zničiť, tak by nás už zničili. Hovorí, že sa na celú vec treba pozerať aj z druhého pohľadu. Zem čelí mnohým vážnym problémom, ktoré môžu viesť k jej zániku," píše portál Startitup.

Ako príklad uvádza globálne otepľovanie. Vyspelejšie civilizácie už niečomu podobnému museli podľa neho čeliť a vedeli by pomôcť. Výzvou pre nich mohlo byť podľa neho, ak by sa nikto neusiloval o kontaktovanie.

Astronaut priznal, že vo vesmíre videl mnoho nevysvetliteľných fenoménov vrátane UFO
08 | 06 | 2021 | Tibor Sipos