Politici diskutovali o vyšetrovaní: Čistia Augiášov chliev? Alebo v polícii vládnu bordel a anarchia?
13 | 06 | 2021 I Aneta Leitmanová
Politici v nedeľných televíznych reláciách diskutovali o údajnom manipulovaní vyšetrovania. Nezhodli sa na ničom. Čistí sa Augiášov chliev, ako tvrdí Sulík? Alebo vládne v polícii bordel, ako hovorí Saková?

Nedeľné diskusné relácie sa točili okolo témy odvolávania ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO) a údajného manipulovania vyšetrovania. Postoje ústavných činiteľov sa zásadne rôznia. Dokonca členovia tej istej vlády sú v zásadnom rozpore.

PRIESKUM: Voľby by vyhral Hlas, Smer dýcha na krk SaS, OĽANO sa prepadáva. PS a KDH v parlamente
13 | 06 | 2021 | Aneta Leitmanová

Čaputová vidí nevídané "ozdravovanie"

V diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 bola prezidentka Zuzana Čaputová. Povedala, že ak v trestnom konaní dochádza či dochádzalo k ovplyvňovaniu, treba to vyšetriť. Pripomenula, že sa na Slovensku deje "nevídané" ozdravovanie polície, prokuratúry či súdov. "Musíme byť pozorní, aby nedošlo k zneužitiu moci či ovplyvňovaniu. Ak má niekto takéto informácie, príslušné orgány to musia prešetriť," poznamenala.
Blanár hovorí o profesionálnych kajúcnikoch

Podpredseda NR SR Juraj Blanár (Smer) v relácii Na telo televízie Markíza uviedol, že pod kuratelou ministra vnútra Mikulca existuje koordinovaná skupina profesionálnych kajúcnikov či svedkov. Tí donášajú na ľudí, ktorých treba okamžite zatknúť.

Vojna policajtov je vojnou politikov vedenou inými prostriedkami. A to je koniec právneho štátu
13 | 06 | 2021 | Aneta Leitmanová

Kolíková vidí za spochybňovaním Smer

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) v tej istej relácii vyhlásila, že orgánom činným v trestnom konaní treba dôverovať, aby dokázali všetko poodkrývať. "Vníma" však určitú skupinu ľudí, ktorá chce všetko spochybniť a hľadá na spoluprácu na tento účel aj ľudí v polícii či prokuratúre. Vo väzbe podľa Kolíkovej sedí väčšina nominantov opozičného Smeru. Myslí si, že práve táto strana má veľký záujem, aby sa všetko spochybnilo a vytváral sa dojem zmanipulovania vyšetrovania.
Krajniak si myslí, že Mikulec má zlé informácie

Minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) v relácii TA3 V politike uviedol: „Pán minister vnútra nedostáva správne informácie od svojich podriadených." Podľa neho nie je možné, aby "policajný prezident povedal, že nikto v tomto štáte nemôže byť obvinený iba na základe výpovede jedného kajúcnika". Pritom sú vraj "zjavné minimálne tri kauzy mimo pána Pčolinského". Krajniak však dodal, že s obvineným exriaditeľom SIS Vladimírom Pčolinským má dlhodobo priateľský vzťah.
Sulík: Čistíme chliev. Saková: Bordel!

V relácii RTVS O 5 minút 12 sa stretli minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) a exministerka vnútra Denisa Saková (Hlas). "V bezpečnostných zložkách čistíme Augiášov chliev," zhodnotil Sulík aktuálne dianie. Hovorí však, že situácia sa postupne zlepšuje. Saková zase tvrdí, že v polícii sú "bordel, chaos, anarchia".

A kde je pravda? pýta sa bezradne občan...

Všetky výroky politikov a ústavných činiteľov, ktoré odzneli v nedeľných diskusných reláciách, HD spracoval z agentúrneho spravodajstva TASR.

Slováci pozor: Na budúci týždeň nás zasiahne prvá vlna veľkých horúčav v tomto roku
Tohto roku čaká väčšina Slovákov zatiaľ na teplé počasie márne. Už budúci týždeň by sa to však malo zmeniť, pretože naše územie podľa meteorológov zasiahne prvá vlna horúčav. Mala by trvať minimálne do konca týždňa. Veľmi teplé budú nielen dni, ale... Čítať ďalej
13 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik