Prezidentka bude v nedeľu vyznamenávať 24 osobností. Dostanú zase metále protislovenské živly?
08 | 06 | 2021 I Aneta Leitmanová
Prezidentka Zuzana Čaputová bude v nedeľu vyznamenávať 24 osobností. Dostanú pri príležitosti 28. výročia vzniku republiky zase metále protislovenské živly?

Prezidentka Čaputová odovzdá štátne vyznamenania pri príležitosti 28. výročia vzniku SR 27. júna 2021, informuje TASR. Pôvodne sa malo odovzdávanie štátnych vyznamenaní uskutočniť v januári, ale pre pandemickú hystériu to nebolo možné. O pripravovanej ceremónii informoval hovorca prezidentky Martin Strižinec.

"Vzhľadom na zlepšenie situácie a postupné uvoľnenie opatrení sa v uplynulých dňoch rozhodlo o náhradnom termíne jej konania," povedal hovorca. Dodal, že prezidentka ocení 24 osobností z rôznych oblastí spoločenského života. Slávnostná ceremónia sa má uskutočniť v nedeľu 27. júna o 20.00 h v budove Slovenskej filharmónie.

Šokujúci prieskum: Voliči síce najviac veria Hlasu-SD, jeho „matka“ Smer-SDS je však už tesne druhá!
Prieskumy volebných preferencií niektorí politici údajne vôbec nevnímajú, no pre ľudí sú predsa len dôležitým barometrom. Najnovší prieskum ukazuje, že na našej politickej scéne to v súčasnosti naozaj vrie. Čítať ďalej
08 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik


Ani správa TASR, ani oficiálna stránka hlavy štátu neuvádza, aké osobnosti či "osobnosti" si prevezmú štátne vyznamenania. V minulosti už boli hlavou štátu dekorovaní nepriatelia samostatnej slovenskej štátnosti. Boli medzi nimi napríklad sociologička Zora Bútorová, politik a literárny vedec Peter Zajac, liberálny extrémista, novinár a obhajca vrahov Ľudmily Cervanovej Andrej Bán.

Čaputovej predchodca, prezident na polovičný úväzok Kiska dokonca udelil vyznamenanie takému nepriateľovi Slovenskej republiky, akým je Martin Šimečka z progresívneho denníka N. Kiska sa blysol aj vyznamenaním paviána z námestí, treťotriedneho herca Richarda Stankeho a podobných existencií.

Akých vyznamenaní a koľkých potúp sa dočká Slovensko v nedeľu večer?

Draxler: Na Mičovského zabudnite. Ten nie je vôbec dôležitý, podobne ako jeho OĽaNO
Ján Mičovský sa postaral svojráznou demisiou aspoň o chvíľkovú zábavu pre celé Slovensko. Smeje sa z neho aj exminister školstva Juraj Draxler, ktorý v statuse otvorene napísal, že sa úplne a dokonale „zhovädil“. Čítať ďalej
08 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik