Veľvyslanectvo USA vo Vatikáne vyvesilo dúhovú vlajku LGBT. Katolíci sú pohoršení
02 | 06 | 2021 I Lukáš Leca

Veľvyslanectvo USA vo Vatikáne vyvesilo dúhovú vlajku kvôli oslavám mesiaca hrdosti LGBTQI+. Katolíci sú z tohto činu značne pohoršení, informuje portál RT.


„Spojené štáty rešpektujú dôstojnosť a rovnosť ľudí LGBTQI+. Práva LGBTQI+ sú ľudské práva,“ vyhlásilo v utorok veľvyslanectvo na Twitteri, Facebooku a Instagrame. K príspevku priložili fotku dúhovej vlajky visiacej z prednej fasády. Vlajka má byť vyvesená "celý jún".



Veľvyslanectvo predtým pridalo príspevok Bieleho domu, ktorý je osvetlený farbami dúhovej vlajky. Ďalším príspevkom bol odkaz na vyhlásenie ministra zahraničia Antonyho Blinkena, ktorý uviedol, že jún je mesiac hrdosti.

„Ministerstvo zahraničia sa zaviazalo k zvýšeniu angažovanosti USA v otázkach ľudských práv lesbičiek, gejov, bisexuálov, transrodových, queer a intersexuálnych vzťahov (LGBTQI +) v zahraničí,“ uviedol Blinken.

„Uznávame, že prostredníctvom týchto partnerstiev sme schopní vybudovať bezpečnejšiu a inkluzívnejšiu globálnu spoločnosť pre všetky osoby LGBTQI +,“ poznamenal.



Odozva na všetkých platformách sociálnych médií bola ohromne negatívna. Rímskokatolíci zobrali vlajku ako urážku, pretože jún je mesiacom, ktorý venujú Najsvätejšiemu Srdcu Ježišovmu.

„Je ťažké považovať to za čokoľvek iné ako za úmyselné a provokatívne urážanie tradičného katolicizmu,“ napísal redaktor Newsweeku Josh Hammer.

Iní sa pýtali, či rovnaká vlajka padá aj na veľvyslanectvách USA v moslimských krajinách - v mnohých z nich sa homosexualita trestá smrťou - a spochybnili katolicizmus súčasného amerického prezidenta Joe Bidena iba ako štít pred kritikou.



Nemecko poskytne 8 miliárd eur na 62 vodíkových projektov. Chce byť svetovým lídrom v tejto oblasti
Nemecko bude financovať 62 vodíkových projektov z federálnych a štátnych fondov v hodnote až 8 miliárd eur. Berlín sa chce stať svetovým lídrom v oblasti vodíkových technológií, uviedli ministerstvá hospodárstva a dopravy, informuje portál... Čítať ďalej
30 | 05 | 2021 | Lukáš Leca