ŠKANDALÓZNE ODHALENIE: Nelegálna biometrická databáza s 3 miliardami fotografií. Spolupracovala aj FBI!
31 | 05 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Aktivisti bojujúci za ochranu osobných údajov podali vo viacerých európskych mestách sťažnosť na spoločnosť Clearview AI, ktorá sa špecializuje na rozpoznávanie tvárí, informuje epochtimes.de.



Nelegálna biometrická databáza – vyše 3 miliardy fotografií

Clearview AI zhromaždila v sieti viac ako tri miliardy fotografií  a vytvorila nelegálnu  biometrickú databázu pre súkromné ​​spoločnosti a dokonca spolupracovala aj s orgánmi činnými v trestnom konaní. Oznámila to organizácia na ochranu údajov Privacy International (PI) a ďalšie tri skupiny.


„Použitie fotografií zachádza oveľa ďalej, než by sme mohli ako užívatelia sietí očakávať,“ – vyhlásil právnik organizácie PI Ioannis Kouvakas. Preto sa organizácie obrátili na orgány na ochranu údajov vo Francúzsku, Rakúsku, Taliansku, Grécku a Veľkej Británii.


Páni sveta chcú, aby sme ako „dobytok išli, kam nás povedú“, varuje slávny ruský režisér
„Reset, ktorý nám vďaka covidu naplánovali globalisti, má vyústiť do sveta, kde bude jedno percento bohatých ovládať zvyšnú chudobu. Strednú triedu plánujú úplne zlikvidovať,“ smutne konštatuje Nikita Michalkov. Uviedol... Čítať ďalej
12 | 04 | 2021 | Imrich Kovačič

„Očakávame, že spoja svoje sily a rozhodnú, že praktiky spoločnosti Clearview nemajú v Európe miesto. Malo by to výrazný dopad aj na jej pôsobenie vo svete,“ - uvádza sa vo vyhlásení Privacy International.



Nemorálne a protizákonné

„To, že je niečo online, automaticky neznamená, že si to niekto môže privlastniť, nie je to morálne a je to protizákonné,“ – vyhlásil Alan Dahi, právnik z rakúskej  organizácie na ochranu údajov Noyb, ktorá sa tiež pripojila k sťažnosti.


Dnešného Veľkého brata nezaujíma, kto ste (Andrej Perla)
Komentár Anreja Perlu (Pohľad) Čítať ďalej
20 | 09 | 2020 | Imrich Kovačič

Ešte vo februári kanadský Úrad na ochranu údajov rozhodol, že aktivity spoločnosti  sú podľa kanadskej legislatívy protizákonné a nelegálne.



Spolupracovala s FBI

Spoločnosť Clearview sa dostala do povedomia ľudí v januári 2020 „vďaka“ článku v „New York Times“. Vyšlo totiž najavo, že spoločnosť v USA spolupracuje s FBI či s ministerstvom pre vnútornú bezpečnosť.


Zakladateľ spoločnosti Hoan Ton-That vtedy pred novinármi pripustil, že  Clearview zhromažďovaním fotografií  porušila  podmienky pre používanie Facebooku a ďalších online sietí, dodáva epochtimes.de.



Fakty o súčasnej svetovláde. USA ako exportér kapitalizmu a moci nad svetom
V súčasnom svete dezinformácií a konšpirácií, keď sme neustále pod nátlakom menšiny ovládajúcej médiá a politikov, sa oplatí pripomenúť si slová českého aktivistu Martina Herzána z jeho knihy Totalitní světovláda (Fakta a důkazy o zákulisí světové... Čítať ďalej
30 | 05 | 2021 | Prevzatý článok / Imrich Kovačič