"Trumpov náhradník" so sexuálnym škandálom na krku: Zničím čokoľvek, čo z Bidena do volieb zostane!
29 | 05 | 2021 I Tibor Sipos
Republikánsky člen Snemovne reprezentantov Matt Gaetz vyhlásil, že je pripravený o tri roky kandidovať do Bieleho domu. Pokiaľ do súboja so súčasným prezidentom Joeom Bidenom pôjde, zničí vraj čokoľvek, čo z neho v roku 2024 zostane.
Zoznámte sa, liberatariánsky poppulista Gaetz

Gaetz bol vychádzajúcou hviezdou republikánov. Potom však prišiel sexuálny škandál a na jeho ďalšiu kariéru bude mať zásadný vplyv, či ho ustojí, informujú Novinky.

"Podporujem v kandidatúre na prezidenta Donalda Trumpa. Priamo som ho vyzval, aby sa o úrad uchádzal, a on mi dáva všetky signály, že sa uchádzať bude. Ak však Trump kandidovať nebude, som si istý, že dokážem poraziť čokoľvek, čo do roku 2024 z Joea Bidena zostane," napísal Gaetz.

Tridsaťdeväťročný Gaetz patrí k najhlasnejším zástancom Trumpa a jeho svetonázoru v Kongrese. Profiluje sa aj ako silne pravicovo-konzervatívna osobnosť. Sám seba charakterizuje, že je libertariánsky zmýšľajúci populista. To v praxi znamená, že napríklad kritizuje ekologické snahy o zastavenie klimatických zmien, obhajuje právo nosiť zbraň a nevidí dôvod, prečo by mala byť v USA zavádzaná zdravotná starostlivosť alebo ústretovejšia politika voči ilegálnym imigrantom.
Teraz sa iba rozbiehame

Gaetz si proste s Trumpom rozumie a netají sa tým, že by ho raz rád nahradil. Možno už v najbližších primárkach. "Tisíce míľ odtiaľto, v močiaroch vo Washingtone, tak nejako dúfajú, že sa to všetko skončilo. A že táto malá revolta populistov pominie a nebude už súčasťou našej národnej identity. No my sa teraz iba rozbiehame," vyhlásil Gaetz minulý týždeň v Arizone, kam vyrazil v rámci turné America First.

Biden mení politiku. Ukazuje prstom na Čínu. Za 90 dní chce mať správu o pôvode Covid-19 na stole
28 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová


"Od chvíle, keď nám prezident Ronald Reagan povedal, že sme sa v Amerike dočkali nového rána, uplynulo už príliš mnoho rokov. U Bidena to vyzerá skôr na súmrak. Ak za Reagana nastalo ráno, tak za Bidena prichádza šlofíček. Myslím, že nastal čas prebrať našich spoluobčanov," burcoval Gaetz.
Sexuálny škandál "Trumpovho náhradníka"

Ak chce mladý republikán skutočne pomýšľať na Biely dom, musí zo seba najprv striasť sexuálny škandál. Konkrétne čelí podozreniu, že mal platiť za priazeň a spoločné cestovanie naprieč USA len 17-ročnému dievčaťu.

"Podľa viacerých federálnych predpisov je nelegálne prinútiť osobu mladšiu ako 18 rokov k ceste cez štátne hranice s cieľom prevádzkovať pohlavný styk výmenou za peniaze alebo niečo hodnotné. Takéto prípady sú pravidelne predmetom stíhania zo strany ministerstva spravodlivosti a páchatelia často dostávajú tvrdé tresty," konštatoval The New York Times. Federálne úrady však už toto obvinenie preverujú vyše dvoch rokov a žiadne obvinenia doposiaľ nepadlo.

Gangy ovplyvňujúce voľby v Mexiku: Krvavá kampaň stála život už 34 politikov
28 | 05 | 2021 | Tibor Sipos