Moderátorký pár v akcii: Adela Vinczeová s Viktorom si do bytu nasťahovali ženu bez domova!
27 | 05 | 2021 I Tibor Sipos

Známa dvojica Adela Vinczeová (40), za slobodna Banášová, a jej manžel Viktor (30) otvorili svoje srdcia i dvere ľuďom v núdzi. Do svojho bytu nasťahovali ženu bez domova, píše portál Blesk.


Populárny moderátorský pár neprestáva prekvapovať. Len pred niekoľkými dňami priznali, že by si v rámci plánovanej adopcie neváhali osvojiť rómske dieťa. Neuveriteľnú ľudskosť a obrovské sociálne cítenie však neprejavujú prvýkrát. Adela a Viktor dlhodobo podporujú mnoho charitatívnych organizácií, najnovšie nadviazali spoluprácu s organizáciou Nota Bene a pomáhajú žene bez domova, aby sa mohla znovu postaviť na nohy - a to tým, že jej zaistili strechu nad hlavou.

"V jednom rozhovore so Sandrou Tordovou z Nota bene som pochopila, že ak sa ľudia na hranici chudoby majú dostať von zo začarovaného kruhu, musia mať najskôr zázemie. Hovorí sa tomu housing first. Ubytovňa ani výklenok nie sú domov," zdôraznila Adela.

Moderátorka doplnila, že aj keď si človek bez domova nájde prácu, peniaze mu zvyčajne nevystačia na slušné bývanie. Organizácii byt v osobnom vlastníctve prenajímajú za náklady, Viktor sa potom stará o jeho chod a údržbu a Adela s pracovníčkou organizácie zase čas od času nájomkyňu navštívia a spýtajú sa, ako sa jej darí. "Je to zaujímavé sociologické a ľudské poznanie pre nás s Vikim .Verím, že je to cesta, ako postupne dosiahnuť aspoň malé zmeny," dúfa známa moderátorka.

Adelu čaká druhá dávka vakcíny, ktorá medzičasom dostala stopku: Bolo jej treba robiť propagandu?
14 | 05 | 2021 | Tibor Sipos