Americký senátor označuje Putina za „ľavicového diktátora“, jeho prezývka je #KremlinCruz
26 | 05 | 2021 I Diana Zaťková
Americký senátor Ted Cruz sa postavil proti liberálom, ktorí ho nazvali „KremlinCruz“ (Kremeľský kríž), tým, že sa pripojil k napadnutiu Ruska a označeniu Vladimira Putina za „ľavicového diktátora“, informuje portál RT.




Cruz sa ocitol v centre pozornosti na sociálnych sieťach po poznámkach, ktoré urobil o videu o nábore vojenských síl v USA a Rusku. "Možno prebudená, emaskulovaná armáda nie je najlepší nápad," tweetoval Cruz.
Slabosť amerických obranných síl

Zatiaľ čo ruská vojenská reklama na nábor, ktorá sa datuje do roku 2014, sa zameriavala na vojakov, ktorí idú na hranice svojich možností, americké video je animovaná reklama s mladým dievčaťom, ktoré hovorí, že už od raného veku obhajuje „rovnosť“, a ukazuje jej pochod v protestoch s výrokmi ako „rešpektujte všetkých“ a „milujte sa navzájom“.

Zatiaľ čo nové „prebudené“ náborové reklamy z Pentagonu zaznamenali veľa negatívnych reakcií, Cruz bol obvinený zo šírenia „ruskej propagandy“ pomocou svojho tweetu a bol dokonca neslávne známym moderátorom MSNBC Brianom Williamsom nazvaný „KremlinCruz“, čo je prezývka, ktorá sa stala pre Cruzových kritikov populárnou hashtagom.

Toto Rusko a Čína asi nečakali! V USA bola vytvorená tajná armáda operujúca v šedej zóne
Špeciálne jednotky, špióni a hackeri - v poslednom desaťročí Pentagon na odpor predovšetkým Rusku a Číne vytvoril v mierovej dobe obrovskú tajnú armádu, ktorá má okolo 60 tisíc ľudí. Ako oznámil týždenník Newsweek, ktorý vykonal vlastné... Čítať ďalej
23 | 05 | 2021 | Diana Zaťková


Cruz na oplátku obvinil svojich kritikov, že sú ruskými obhajcami. "Plukovník Vladimír Putin z KGB je - a vždy ním bol - komunista," uviedol v sobotu Cruz na twitteri. "Najbrutálnejší ľavicový diktátor."

Zatiaľ čo Cruzov účet na Twitteri sa čoraz viac stáva cvičením trollovania, keď na platforme nie je Donald Trump, jeho posledné výlevy sú sklamaním.

Ako Cruz zdôraznil v samostatných tweetoch, prezývka „KremlinCruz“ nedávala zmysel, a to hlavne preto, že senátor neporovnával priaznivo Rusko s USA, ale skôr využíval náborovú reklamu na kontrast s posunom k ​​slabosti amerických obranných síl.

The Telegraph: Britský minister obrany označil Rusko za najväčšiu hrozbu
Britský minister obrany Ben Wallace v rozhovore pre denník The Daily Telegraph povedal, že Rusko predstavuje pre Spojené kráľovstvo najväčšiu hrozbu a jeho ponorky pravidelne krúžia v okolí britského pobrežia. Informovali o tom v noci na nedeľu na... Čítať ďalej
23 | 05 | 2021 | tasr

Za všetko môže Rusko

Liberáli ako Williams to rýchlo roztočili ako „ruskú propagandu“.  Už roky je to len mediálna hra. Problémom súčasných ruských hororových príbehov politikov a odborníkov je, že sú dymom a zrkadlami.

Pamätáte si výbušný príbeh New York Times o tom, ako ruská vláda rozdávala v Afganistane prémie proti americkým vojakom? Tento príbeh bol síce podporovaný viacerými zákonodarcami, ale v okamihu bol vyvrátený.

Potom nasledovalo Russiagate, samozrejme, vyšetrovanie údajnej tajnej dohody, ktorá stála daňových poplatníkov milióny, a skončilo sa pokrčením ramien.

Keď sa sci-fi stáva realitou: Rusko zahájilo masovú výrobu autonómnych vojnových robotov
22 | 05 | 2021 | Diana Zaťková


Prezývky ako „KremlinCruz“ sa od ľudí ako Williams očakávajú, pretože to bola stratégia médií a liberálnych politikov v posttrumpovskom svete: predstierajte, že je to znova červené strašenie a pripútajte svojich politických nepriateľov k Rusku. Zlá komunistická ríša má na svedomí zle informovaných voličov a oni sa zľaknú, že budú hlasovať podľa vašich predstáv.

Cruz, ktorý používa výrazy ako „ľavicový“ a „komunistický“, skutočne nie je súčasťou nijakého intelektuálneho argumentu. Pretože výrazy ako „ľavicový“ sú pre priemerného človeka tak subjektívne, Cruz ich používa na zhromaždenie svojich základní a na vyjadrenie v podstate rovnakého argumentu, aký o ňom Williams a ďalší tvrdia.

Počas pandémie sa európski lídri chopili väčšej moci, horšie je to už s jej odovzdávaním
Stovky tisíc ľudí prišli kvôli Covid-19 o život v celej Európe a oveľa viac z nich po prekonaní choroby trpí dlhodobým zlým zdravotným stavom. Nie sú však jedinými obeťami pandémie, píše CNN.Rokom obmedzení boli tiež vážne narušené demokratické... Čítať ďalej
22 | 05 | 2021 | Diana Zaťková

Koho to zaujíma?

Spýtajte sa priemerného Američana, aké problémy chcú, aby ich volení zástupcovia riešili, a Rusko bude pravdepodobne na tomto zozname dosť nízko. Nedávne prieskumy verejnej mienky ukazujú, že zahraničná politika vo všeobecnosti zaostáva za mnohými ďalšími problémami.

Ak ďalší republikáni budú nasledovať Cruzovo vedenie a zapoja sa do súťaže o to, kto medzi nimi a demokratmi bude kričať najhlasnejšie „Rusko“ , potom už nemusí existovať budúcnosť ani pre jednu z hlavných politických strán.

Bitka o Ameriku ešte neskončila (Vladimír Kudrjavcev)
Komentár Vladimíra Kudrjavceva (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
22 | 05 | 2021 | Iveta Machová