Príbehy plné bolesti: Deti, po ktorých sa zľahla zem, rodičia však stále veria v zázrak
25 | 05 | 2021 I Tibor Sipos
Medzinárodný deň nezvestných detí alebo tiež "nezábudkový deň" rozhodne nepatrí medzi šťastné pripomienky. Spája sa s ním však nádej. Upínajú sa k nej predovšetkým rodičia a príbuzní detí, po ktorých sa zľahla zem.

Hoci ich najbližší dúfajú v zázrak, pravdepodobnosť šťastného konca každým ďalším dňom klesá, píše eExtra.

Rozdielne príčiny, ale rovnaký osud. Niektoré deti sú nezvestné už desiatky rokov, iné sa stratili len prednedávnom. Všetky však majú spoločného menovateľa - zúfalých rodičov a príbuzných, ktorí stále dúfajú v nájdenie. Čas je v tomto prípade nepriateľom.
Nádej je minimálna 

Azda najživším prípadom je zmiznutie dvanásťročnej Míši Muzikářovej z ČR. Bez jedinej stopy sa stratila 11. januára 2017. Policajné vyšetrovanie viedlo k bývalému priateľovi jej matky Otakarovi S ., ktorý však spáchal samovraždu. Pátranie bolo zastavené, ale Míšina babička stále verí, že milovaná vnučka niekde žije. Kriminalisti však mimo záznamu kamier priznávajú, že už hľadajú zrejme len telo.

hlavnydennik.sk/2021/02/08/india-po-odtrhnuti-casti-ladovca-je-najmenej-15-mrtvych-a-160-nezvestnych/

Českom otriaslo aj zmiznutie ešte len šesťročnej Valerie Kvasničkovej z pražského Žižkova. Kriminalisti nedávajú veľké nádeje tomu, že Valeria ešte žije. V podozrení z otrasného činu sa ocitla jej babička.
Únosy do zahraničia nie sú výnimkou 

Často sa tiež stáva, že je dieťa unesené jedným z rodičov. S ním potom žije v zahraničí a väčšinou sa už späť nevráti. Deje sa to predovšetkým v rodinách, v ktorých je jedným z partnerov cudzinec. Pre matku alebo otca je potom nesmierne ťažké sa s milovaným potomkom znova stretnúť. 

Dvaja mŕtvi a 24 nezvestných po povodniach vo Francúzsku a Taliansku
Záplavy z rekordných dažďov v hornatej oblasti Francúzska a Talianska zabili dvoch ľudí v Taliansku a najmenej 24 ľudí v týchto dvoch krajinách zostalo nezvestných, konštatuje The Guardian. Čítať ďalej
04 | 10 | 2020 | Diana Zaťková