Blaha: Západ si už nepamätá, čo vyviedli v roku 2013 vo Viedni? A to bol úplný trapas
24 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Zadržanie dopravného lietadla pod zámienkou bomby na palube bieloruskými orgánmi má odozvu v celej Európe. Prirodzene, reakciu potreboval zverejniť aj Ľuboš Blaha. Kritizuje všetko, na čo západ siahne „kradmou rukou“.


Na také niečo, čo včera „vyparatili“ Lukašenko a bieloruské bezpečnostné zložky kvôli zadržaniu tamojšieho novinára nachádzajúceho sa v lietadle, si história azda ešte nepamätá. Teda okrem Ľuboša Blahu. V statuse opisuje jeden podobný čin, ktorý sa udial vo Viedni v roku 2013.
Moralesovo lietadlo museli dať dole, lebo na palube sa vraj nachádza Snowden

„Páči sa mi, ako všetci na západe jančia kvôli tomu, že Bielorusi nechali pristáť lietadlo v Minsku, lebo na palube bol chlapík, ktorého obviňujú z terorizmu. Ja len, že keď v roku 2013 prinútili členské štáty EÚ vo Viedni pristáť štátne lietadlo Eva Moralesa, prezidenta Bolívie, tak nikto v Európe ani nemukol. A to bol teda iný škandál,“ píše Blaha.

„Američania dali vtedy viacerým európskym štátom pokyn, že Moralesovo lietadlo musia dať dole, lebo na palube sa vraj nachádza Edward Snowden. Len pripomínam, že Snowden nebol žiaden terorista, ale chlapík, čo vyzradil tajomstvá o amerických zločinoch. Čiže hrdina. A kvôli nemu prinútili pristáť nieže civilné lietadlo, ale dokonca prezidentské lietadlo,“ porovnáva Blaha. Dodáva, že vtedy nepočul jančiť nikoho z európskych lídrov.

Škandál: Lukašenko donútil pristáť európske lietadlo plné ľudí! Dôvod je absolútne šokujúci
Tak toto tu ešte nebolo. Bieloruský prezident Alexandr Lukašenko spravil niečo, nad čím zostáva rozum stáť. Kvôli bieloruskému novinárovi na palube, ktorého chcel zadržať, nechal nahlásiť v lietadle bombu! Čítať ďalej
23 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Korčok zabalený v americkej zástave

„Tíško bol celý Brusel a Korčok si doma zabalený v americkej vlajke precvičoval spievanie americkej hymny,“ posmeškuje podpredseda Smeru-SDS. Pripomína, že americká vláda vtedy spokojne priznala, že dala takýto pokyn a európske vlády veselo porušili všetky medzinárodné práva.

„A títo sa dnes sťažujú na Lukašenka. Perfektné. Milé západné vlády, malá rada: pokiaľ chcete niekomu niečo vyčítať, bolo by asi lepšie, keby ste to nerobili sami. Ak Lukašenka považujete za štátneho teroristu, tak čo ste potom boli vy v prípade Moralesa?“ pýta sa Blaha. Zároveň pripomína, že v prípade Moralesovho letu na palube Snowden ani nebol, čiže to bol navyše ešte aj úplný trapas.


Západní „pokrytci“ v prípadoch Lukašenka a Moralesa vodu kážu a víno pijú

Z amerických tajných služieb si podľa podpredsedu Smer-SD vtedy vystrelil Julian Assange, ktorého teraz mučia v Británii a v USA preňho žiadajú trest smrti. „Tiež iba za to, že vyzradil pravdu o amerických zločinoch. Ja len, že je do popuku, ak títo chcú niečo vyčítať Bielorusom. Vodu kážu, víno pijú. Hovorí sa tomu - pokrytectvo. V tom sú na západe majstri,“ končí status Ľuboš Blaha.

Bielorusko je pripravené na odvetné sankcie proti Západu
Bielorusko zavedie nové odvetné sankcie proti západným krajinám, ak budú pokračovať vo svojej sankčnej politike proti Minsku. Vyhlásil to bieloruský minister zahraničných vecí Uladzimir Makej. Čítať ďalej
10 | 05 | 2021 | Imrich Kovačič