Škandál: Lukašenko donútil pristáť európske lietadlo plné ľudí! Dôvod je absolútne šokujúci
23 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Tak toto tu ešte nebolo. Bieloruský prezident Alexandr Lukašenko spravil niečo, nad čím zostáva rozum stáť. Kvôli bieloruskému novinárovi na palube, ktorého chcel zadržať, nechal nahlásiť v lietadle bombu!


O neuveriteľnom čine bieloruského diktátora informuje v statuse Vladimír Bilčík, slovenský europoslanec z mimoparlamentnej strany Spolu. Takéto niečo tu ešte žiadna hlava štátu neurobila. A to len preto, že chcel mať za mrežami novinára, ktorému za jeho aktivity počas protestov proti prezidentovi hrozí v jeho krajine trest smrti.
Lietadlo donútili pristáť pod zámienkou bomby na palube

Lukašenko uniesol európske lietadlo plné ľudí!“ píše hneď v úvode Vladimír Bilčík a vzápätí dodáva, že bieloruský diktátor Lukašenko donútil pristáť lietadlo Ryanairu pri prelete ponad Bielorusko, a to pod zámienkou bomby na palube. „Svojím klamstvom ohrozil bezpečnosť cestujúcich z Atén do Vilniusu, a čo je ešte horšie, lietadlo nechal pristáť preto, aby z neho prinútil vystúpiť bieloruského novinára, ktorý čelí v Bielorusku trestu smrti kvôli svojím aktivitám počas protestov voči diktátorskému režimu,“ vysvetľuje Lukašenkove pohnútky náš europoslanec.



Týmto činom ukázal Lukašenko, že môže robiť, čo si zmyslí. „Svojím dnešným činom ohrozil ľudské životy a vyslal Európe jasný nepriateľský odkaz. Je najvyšší čas prijať tvrdé európske opatrenia voči politickému režimu v Minsku,“ odkazuje v samom závere statusu Vladimír Bilčík.

Lukašenko: Uväznili sme skupinu napojenú na CIA. Chcela zavraždiť mňa a moje deti
18 | 04 | 2021 | editor01hd