Radačovský: "Máme tu vládu klamárov, ustráchancov, trpiacich stihomamom. Vedia iba vyrážať dvere"
23 | 05 | 2021 I Diana Zaťková






Europoslanec Miroslav Radačovský sa síce momentálne nachádza v Bruseli, ale podľa vlastných slov ostro sleduje politické dianie na Slovensku. A žasne nad tým, kto všetko sa vyjadruje k domovej prehliadke v Zurianovom byte.






"Žasnem nad tým, koľko tzv. právnych expertov, politikov aj nepolitikov, rôznych médií, sa vyjadruje k domovej prehliadke v byte p. Zuriana a pritom posúdiť zákonnosť alebo nezákonnosť takéhoto postupu je veľmi jednoduché," píše europoslanec na sociálnej sieti.








(Ne)Zákonnosť postupov

Podľa Radačovského príkaz na domovú prehliadku musí byť vydaný písomne a musí byť odôvodnený. Domovú prehliadku možno vykonať len po predchádzajúcej výzve toho, u koho alebo na kom sa má taký úkon vykonať a to len vtedy, ak sa výzvou nedosiahlo dobrovoľné vydanie hľadanej veci









"Je absolútne zrejmé, že nikto, ani Zurian, ani jeho syn, nekonali tak, aby bolo nutné prekonať ich odpor a bežné zamknutie bytu, keď odchádzam preč, nemožno považovať za vytvorenú prekážku proti domovej prehliadke. Je to skôr prekážka pre neoprávnené vniknutie do bytu nepovolaným osobám," konštatuje Radačovský.


Kauza Makó: Prevoz súkromným lietadlom, milióny v Dubaji - aj tak vyzerá život kajúcnika!
Donedávna vysokopostavený štátny úradník Makó mal spolu s ďalšími pravidelne vyvážať milióny eur za hranice. A to dokonca vo veľkom štýle; súkromným lietadlom a priamo do Dubajskej banky. Aby to nestačilo, z exotickej destinácie ho vraj štátne... Čítať ďalej
23 | 05 | 2021 | René Skalný

















"Ako dlhoročný sudca musím objektívne konštatovať, že nepoznám obsah spisu, čo je pre posúdenie konkrétnej veci absolútne prioritné. No poznám profesný život p. Zuriana, poznám ho aj osobne a nemám dôvod neveriť jeho mediálnemu vyjadreniu k danej veci," píše europoslanec.








Vylomené dvere







Podľa Radačovského Zurian uviedol, že ráno mu zavolali policajti z Inšpekčnej služby, že chcú u neho v byte vykonať domovú prehliadku. Povedal im, že nie je doma, poslal tam svojho syna a tento mu oznámil, že keď k bytu došiel, dvere už boli vylomené a vykonávala sa tam domová prehliadka.





"Kto za takýto, nielen s najväčšou pravdepodobnosťou protiprávny, ale aj doslova hlúpy a v civilizovanej právnej spoločnosti nedôstojný postup zodpovedá?" pýta sa europoslanec.


Zurianovi hrozí väzba a mučenie, rovnako ako v prípade Milana Lučanského, myslí si Blaha
Podpredseda Smeru-SDS Ľuboš Blaha sa zrejme stáva konšpirátorom a poslom zlých správ. Myslieť si to môže každý, kto si prečíta jeho najnovší status, v ktorom sa zamýšľa nad tým, či náhodou nečaká Branislava Zuriana rovnaký osud ako Milana... Čítať ďalej
23 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik
















A hneď si aj odpovedá, že za zákonnosť alebo nezákonnosť takéhoto úkonu jednoznačne zodpovedá sudca, či už predseda senátu alebo v prípravnom konaní sudca pre prípravné konanie, teda nezávislá súdna moc.








Demonštrácia moci

Podľa Radačovského tu však jednoznačne išlo o demonštráciu moci. Za spoločensky neakceptovateľný, hlúpy a v civilizovanej právnej spoločnosti neprípustný prejav moci, zodpovedajú práve tí, ktorí takúto moc v štáte reprezentujú. Teda, predseda NR SR, predseda vlády aj prezident republiky a nimi kreovaní ministri, vrátane ministra vnútra, prezidenta PZ SR a minister spravodlivosti.








"Spôsob vykonávania domových prehliadok ale aj predvádzania a predvolávania podozrivých alebo obvinených k orgánom činným v trestnom konaní spôsobom vyrážania dverí, vrhnutím sa na takéto osoby priam ozbrojenými terminátormi, najlepšie pred kamerami a novinármi, skutočne v histórii nášho štátu nemá obdobu," pohoršuje sa Radačovský.


Belousovová: Štát, ktorý začne obchodovať so zločincami a mafiánmi sa sám stáva mafiánsky a zločinecký
Situáciu okolo exšéfa NAKA Branislava Zuriana sleduje aj expolitička Anna Belousovová. Ani jej sa nepáči nielen to, do akej situácie sa dostal, ale najmä to, kto ho do nej dostal. Podľa nej by mala byť spravodlivosť slepá a vážiť každému... Čítať ďalej
23 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik










A  hovorí, že dokonca aj v 50-tych rokoch Štátna bezpečnosť zazvonila, zaklopala na dvere, vyzvala podozrivú osobu, aby s nimi išla a týkalo sa to aj politických väzňov. "Ani za môjho pôsobenia ako sudcu  policajti s baranidlami nechodili, to viem určite."


Vrchnosť klame!






Podľa europoslanca nie je pravdou to, čo hovorí minister vnútra, predseda vlády, predseda parlamentu a možno aj prezidentka republiky, že o tom nevedia, že je to vec orgánov činných v trestnom konaní, ktorí majú rozviazané ruky, ktorým do ich činnosti nechcú zasahovať a podobne.



"Nehovoria pravdu a musia vedieť, že takáto neakceptovateľná demonštrácia moci sa deje, nemá nič spoločné so zákonnosťou a preto za ňu zodpovedajú. Otázka je, prečo nekonajú? Z nevedomosti? Možno," zamýšľa sa Radačovský.


Fico: Pán predseda vlády Heger, my nežerieme seno. Toto je totálny rozklad štátu! (VIDEO)
Bokom pri kritike tajného stretnutia desiatich našich najvyšších predstaviteľov štátu v „pivnici“ SIS nechcel zostať ani predseda opozičného Smer-SDS Robert Fico. Aj on na sociálnej sieti skritizoval premiéra Hegera za jeho „trápny“ pokus... Čítať ďalej
22 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik















Podľa europoslanca o vzdelanosti a diletantizme našej vládnej garnitúry snáď už nikto ani pochybnosti nemá. A možno zo strachu. Zo strachu pred vlastnou políciou, zo strachu zo samých seba a medzi sebou.








Vláda má strach







"Ono celkovo je tá naša vláda akási plná strachu. Boja sa, čo povie Brusel, NATO, USA. Dokonca majú strach aj z obyčajnej vakcíny. Vakcína Sputnik V je pre nich bezpečnostná hrozba. Majú strach pred vlastným národom, pred referendom. Mám taký pocit, že už aj víťazstvo Rusov nad Veľkou Britániou na MS v hokeji bude asi považované za hybridnú vojnu," vymenúva Radačovský.




"Jednoducho, vláda ustráchancov, trpiacich stihomamom pred všetkým a každým. Preto mlčia a nechcú vidieť pravdu aj v prípade p. Zuriana, v prípade p. generála Lučanského a to len preto, aby boli pri moci. Preto vyrážanie dverí. Vyraziť už by však bolo potrebné niekoho iného," uzatvoril Radačovský.


Koniec koalície? Kollárovi dochádza trpezlivosť, Sme rodina zvažuje odchod z vlády
Šéfa hnutia Sme rodina a predsedu parlamentu Borisa Kollára už prestali baviť neustále konflikty v koalícii. Dospelo to tak ďaleko, že Sme rodina dokonca zvažuje svoj odchod z vlády. Čítať ďalej
22 | 05 | 2021 | Diana Zaťková