Zurian: Boja sa pravdy. Začína sa tu kriviť právo a toto je výsledok!
21 | 05 | 2021 I Gabriela Fedičová

Zadržaný bývalý riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Zuriana sa vyjadril k dnešnému zásahu policajnej inšpekcie. Vylomili mu dvere na popradskom byte. V rozhovore pre TV Markíza povedal, že sa boja pravdy a že sa začína kriviť právo. Zásah je toho výsledkom.



Vyšetrovateľ s ním nekomunikuje

„Nechce mi uviesť dôvody domovej prehliadky, ani či som obvinený. Respektíve, ak som obvinený, z akého trestného činu. Vôbec sa neviem k tomu vyjadriť,“ povedal Zurian v relácii. Rozhovor priniesol portál tvnoviny.sk.

Smer-SD chce mimoriadnu schôdzu na vysvetlenie tajného stretnutia v SIS (AKTUALIZOVANÉ)
Opozičný Smer-SD chce iniciovať mimoriadnu schôdzu Národnej rady (NR) SR, na ktorej by mal premiér Eduard Heger (OĽANO) vysvetliť "tajné stretnutie" predstaviteľov štátu v Slovenskej informačnej službe (SIS). Čítať ďalej
21 | 05 | 2021 | tasr

Zurian mal vyzradiť, koho NAKA odpočúva

Zuriana podľa informácií, ktoré tvnoviny.sk obvinili zo zneužitia právomocí verejného činiteľa. A z ohrozenia dôvernej a vyhradenej skutočnosti. Má to súvisieť s výpoveďou kajúcnika Borisa Beňu. Ten tvrdil, že mu Zurian vyzradil, koho NAKA odpočúva. Inšpekcia má mať v súvislosti s vyšetrovaním Zuriana viacero svedkov, informuje portál tvnoviny.sk.



Zurian podal na Beňa trestné oznámenie

Zurian odišiel z funk­cie do civilu pár mesiacov po tom, čo proti nemu vypovedal dôstojník SIS Boris Be­ňa, píše portál Trend. Zurian na neho za to po­dal trestné oznámenie. Podľa neho sa s ním zatiaľ nič neudialo, informuje portál Trend.
Boja sa pravdy

„Ja si myslím, že sa boja niektorí ľudia pravdy. Ja som povedal A a nepovedal som B. Čakal som, že budem vypočutý. Doposiaľ som nebol. Takže si myslím, že toto je ten dôvod,“ uviedol Zurian v rozhovore pre tvnoviny.sk



Vrátim sa na Slovensko

Informáciu z rána, že s nachádza v zahraničí v rozhovore potvrdil. „Akurát si vybavujem PCR test. Urobia mi test a vrátim sa na Slovensko. Ja nemám dôvod utekať,“ dodal Zurian v rozhovore pre tvnoviny.sk.



Tvrdenie Plus7dni vyvrátil

Plus7dni dní píše o tom, že ho do odchodu dotlačili. On to popiera. „Nie je to pravda, nik ma nenútil odísť. Bolo to moje rozhodnutie,“ vraví Zurian a dodáva, že chcel zá­roveň zmeniť prostredie.

Otto Brixi: Jediné čo sa na Slovensku deje je absolútna vojna policajtov
"Celé toto nemá nič spoločné so žiadnou spravodlivosťou. Je to skôr smiešne. A vo svete to vytvára o slovenských bezpečnostných zložkách tragický obraz," píše bývalý poslanec Otto Brixi Čítať ďalej
21 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová