Blaha veľvyslancovi: "Držíme palce prezidentovi Vladimírovi Putinovi, ktorý vrátil Rusku silu, hrdosť a sebavedomie"
21 | 05 | 2021 I Michal Filek

Ľuboš Blaha sa dnes po prvýkrát stretol a porozprával s veľvyslancom Ruskej federácie Igorom Bratčikovom. Bol to vraj mimoriadne srdečný a priateľský rozhovor, s ktorým sa nezabudol pochváliť vo svojom najnovšom statuse. Toľko obdivu veľvyslanec istotne už dávno nedostal. 





"Odovzdal som pozdravy od vás všetkých, priatelia, od dobrých ľudí na Slovensku, ktorí si vážia ruský národ a bojujú za historickú pravdu. Ospravedlnil som sa ruskému národu za primitívne a agresívne kroky slovenskej pravicovej vlády. Ani v najmenšom nevyjadrujú vôľu slovenského národa," píše Blaha.


Bratčikova Blaha ubezpečil, že táto vláda je len krátkou a temnou epizódou v dejinách slovensko-ruského bratstva. Podľa neho sa správajú sa ako gubernia Spojených štátov amerických a zrádzajú národné záujmy Slovenskej republiky. No ich koniec sa vraj blíži. Ak takto budú pokračovať, Slováci ich z úradov vyženú čapicami.


Slovenský národ bude vždy s úctou spomínať na obetu ruského národa v druhej svetovej vojne a nikdy nezabudneme na slovanské puto, ktoré nás spája.


"Držíme palce prezidentovi Vladimírovi Putinovi, ktorý vrátil Rusku silu, hrdosť a sebavedomie - a čím sú Rusi silnejší, tým viac ich na Západe nenávidia. Nepomôžu si - Rusko sa nedá poraziť," nechal sa počuť poslanec SMER-u.



Veľvyslanec Ruskej federácie je, podľa jeho názoru - rovnako ako jeho predchodca Alexej Fedotov, na ktorého spomína ako na vzácneho priateľa - múdry a vzdelaný človek, s ktorým je radosť diskutovať o histórii a geopolitike.


"Teším sa na ďalšie srdečné rozhovory - toľko hĺbky a múdrosti, koľko sa skrýva v ruskom národe, to je ozaj výnimočné. Ďakujem, pán veľvyslanec! Verte, že my sa nikdy nebudeme hanbiť povedať s rukou na srdci, že Rusko je náš priateľ. Nikdy," ubezpečil veľvyslanca na koniec Ľuboš Blaha.


Rado Procházka: Referendum o predčasných voľbách je ústavné. Ľudia naň majú právo
Konzervatívny denník Postoj priniesol rozhovor s Radom Procházkom. Vysvetlil v ňom, prečo je referendum o predčasných voľbách ústavné a prečo môže pomôcť stabilite politického systému. Čítať ďalej
21 | 05 | 2021 | Peter Sulek