Spor Sulíka s Matovičom pokračuje. Ide o peniaze na nájomné pre ľudí
18 | 05 | 2021 I Gabriela Fedičová

Pomoc žiadateľom, ktorí čakajú na preplatenie nájomného nepokračuje tak, ako by mala. Ministerstvo hospodárstva čaká na uvoľnenie zdrojov zo strany ministerstva financií. Odpoveď Matoviča (OĽANO) – Nech hľadajú z vlastných zdrojov.



Podľa rezortu financií pomoc podnikateľom neviazne u nich

„Rezort financií tvrdí, že ministerstvo hospodárstva malo a má možnosti, ako v prípade nevyhnutnej potreby nájsť a dočasne vyčleniť prostriedky z vlastného rozpočtu. Či už úsporou, alebo presunom z iných oblastí. Pomoc pre podnikateľské subjekty preto neviazne na ministerstve financií." Reakciu rezortu financií prináša portál PRAVDA.
Rezort hospodárstvo čaká už od minulého týždňa

V druhom kole dotácií rezort hospodárstva pomohol 35 tisíc žiadateľom a minul viac ako 49 miliónov eur. Aktuálne pomoc nepokračuje tak, ako by mala. Chýbajú financie. Druhé kolo dotácií na nájomné by pritom malo byť posledné.

Kajetán Kičura zostáva vo väzbe, súd zamietol jeho sťažnosť
Bývalý šéf Správy štátnych hmotných rezerv (SŠHR) SR Kajetán K. zostáva vo väzbe. Najvyšší súd (NS) SR v utorok zamietol jeho sťažnosť voči uzneseniu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS). Čítať ďalej
18 | 05 | 2021 | tasr

Matovičov rezort pripomína rozpočet

Na tento účel sú zahrnuté  financie v novele štátneho rozpočtu. Tá momentálna čaká na schválenie v parlamente. Podľa nej by ministerstvo hospodárstva mohlo mať na vyplácanie nájmov k dispozícii ešte ďalších 20 miliónov eur, píše portál Pravda. 



Univerzálny odškodňovací zákon má v kompetencii ministerstvo financií

V prípade ďalších obmedzení podnikateľov pre pandémiu sa má postupovať podľa pravidiel univerzálneho odškodňovacieho zákona. Jeho prípravu má v kompetencii ministerstvo financií. Na jeho predstavenie sa stále čaká.



Matovič vs. Sulík

Podľa Sulíka ministerstvo financií brzdí poskytovanie pomoci. Podľa Matoviča ministerstvo hospodárstva SR môže samé vyčleniť finančné prostriedky na vyplácanie dotácií na nájomné. Nemusí čakať na rozhodnutie rezortu financií.

Kto si to opäť odnesie?

Chcete grilovačku s rodinou? Ako predjedlo si dajte vakcínu. Absurdná kampaň
Krásny letáčik. Trojgeneračná rodina. Pri prvom pohľade vás napadne, že je to reklama na kuchynské zástery. Pôjdete bližšie a zistíte, že je všetko inak. Letáčik je vakcinačná kampaň a hovorí o tom, že kým sa nedáme zaočkovať, nemôžeme pohostiť na... Čítať ďalej
18 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová