Strana Aliancia: Harmonogram rozvoja dopravy je diskriminačný
14 | 05 | 2021 I Gabriela Fedičová
Aliancia, ktorá vznikla združením troch maďarských strán (SMK, MOST-HÍD a Spolupatričnosť) sa vyjadrila k schválenému harmonogramu rozvoja dopravy na Slovensku. Je diskriminačný.

Plán, ktorý schválila vláda Eduarda Hegera, podľa Aliancie nezohľadňuje potreby najviac znevýhodnených regiónov. Upozorňujú, že okresy s vysokou nezamestnanosťou nie sú schopné vymaniť sa zo situácie bez adekvátnej infraštruktúry, píše portál Felvidék.

Regióny južného a východného Slovenska sú podľa Aliancie v zlej situácii kvôli nesprávnym politickým rozhodnutiam Vladimíra Mečiara. Odvtedy sa z nej nevedia vymaniť.
Strategický plán rozvoja dopravy SR je diskriminačný

Do redakcie Felvidék zaslala Aliancia tlačovú správu, ktorú žiadali zverejniť. Zdôrazňujú v nej, že Aliancia považuje za neprijateľné, že rozvoj infraštruktúry v južných a východných regiónoch, ktoré boli dlhé roky zanedbávané, neboli zahrnuté do Strategického plánu rozvoja dopravy SR.

Sulík otvára v ťažení proti Matovičovi jarný front - nepodporí mu jeho zrýchlenú rozpočtovú legislatívu
Richard Sulík vracia úder Igorovi Matovičovi za prekračovanie kompetencií z jeho strany (cesta do USA). V piatok mu nepodporí jeho šialenosť o enormnom ďalšom zadlžení Slovenska. A to ešte v navrhovanom zrýchlenom legislatívnom... Čítať ďalej
13 | 05 | 2021 | Ivan Brožík

Mimoriadne arogantné rozhodnutie

Zastavenie projektov, ktoré boli pripravované v predchádzajúcom volebnom období (R2, R7), je podľa Aliancie nielen nesprávne rozhodnutie, ale aj mimoriadne arogantné. Výstavba týchto úsekov by znamenala budúcnosť pre ľudí. Znížila by sa nezamestnanosť, zabránilo by sa zvýšenej emigrácii, informuje portál Felvidék.
Vyjadrenia predsedov troch strán, ktoré tvoria Alianciu sú kritické

„Táto vláda urobí všetko, čo je v jej silách, aby sa na južnom Slovensku nestaval ani centimeter cesty,“ povedal László Sólymos. „Vláda skosila ďalší vývoj cesty R2, čo nie je pre nás veľkým prekvapením. Prekvapením nie je ani to, že do harmonogramu napriek verejnému prísľubu ministra dopravy nie je zahrnutý tunel v Jabloňovom nad Turňou a priľahlý cestný úsek,“ uviedol predseda strany MOST-HÍD.

Zomrel exmanžel Janky Bittó Cigánikovej, posledné zbohom napísal sám na sociálnej sieti
Exmanžel Saskárky Janky Bittó Cigánikovej roky zvádzal boj s chorobou. Včera večer svoj boj s rakovinou prehral. Posledné chvíle strávil s najbližšími. Čítať ďalej
13 | 05 | 2021 | Diana Zaťková


Predseda strany Spolupatričnosť, Szabolcs Mózes zdôraznil: „Požiadame občanov o mandát, aby sme po ďalších voľbách mohli tento zoznam roztrhať a prepísať. Južné Slovensko potrebuje vylepšenia."

„Južné a východné Slovensko zostáva jedným z najviac znevýhodnených regiónov v krajine a súčasná vláda upúšťa od rozvoja týchto znevýhodnených oblastí tým, že zdržiava rozvoj ciest a železníc v týchto regiónoch,“ uviedol predseda strany SMK Krisztián Forró.

Základnou úlohou Aliancie bude prekonať tieto diskriminačné rozhodnutia a napraviť ich s ohľadom na rozvoj regiónov pri budúcom zostavení vlády.

Načo je nám celá vláda a 150 členný parlament, ak máme na všetko Matoviča?
Minister pre všetko pokračuje vo svojej spasiteľskej misii. Statočne bojuje na všetkých frontoch a ak ich nie je dosť, nejaký si vždy vymyslí. Musí nám vnútiť "dobro", aj keby mal za to obetovať celé Slovensko. Čítať ďalej
13 | 05 | 2021 | Ivan Brožík