Sulík otvára v ťažení proti Matovičovi jarný front - nepodporí mu jeho zrýchlenú rozpočtovú legislatívu
13 | 05 | 2021 I Ivan Brožík

Richard Sulík vracia úder Igorovi Matovičovi za prekračovanie kompetencií z jeho strany (cesta do USA). V piatok mu nepodporí jeho šialenosť o enormnom ďalšom zadlžení Slovenska. A to ešte v navrhovanom zrýchlenom legislatívnom konaní.


"SaS v parlamente nepodporí skrátené konanie k zmene rozpočtu na tento rok, ohlásil Richard Sulík. Novela počíta so zvýšením výdavkov o 3,4 miliardy eur, plánovaný schodok verejných financií by tak mohol stúpnuť k 10 percent HDP. Zmenu žiada ministerstvo financií pod vedením Igora Matoviča." Informuje o tom web e.dennikn.sk.

Sulík: "Matovič si reformy predstavuje ako Hurvínek válku, proste len strieľa od boku"
Hosťami diskusnej relácie Na telo televízie Markíza dnes boli hosťami Richard Sulík (SaS) a Juraj Blanár (Smer). Na pretras prišla, okrem iného, aj téma o pripravovanej Matovičovej daňovo-odvodovej reforme a Sulík to okomentoval jednoznačne:... Čítať ďalej
09 | 05 | 2021 | Diana Zaťková

Príliš nápadné náhlenie

"V skrátenom konaní by koalícia mohla zmeny v rozpočte odhlasovať už na prebiehajúcej schôdzi. Ak poslanci zrýchlený režim neodobria, môžu novelu odhlasovať na prebiehajúcom rokovaní v prvom čítaní a pokračovať v schvaľovaní na júnovej schôdzi." Informuje citovaný web.
Sulíkovo "toto nesmie byť"

Richard Sulík mal podľa zdroja povedať, že "zatiaľ nevie, či zahlasuje za samotnú zmenu rozpočtu. „Toto nesmie byť v skrátenom konaní, nesmie to byť z večera do rána,“ zdôraznil v parlamente. „Rozumieme, že sa ide meniť rozpočet, má to objektívne dôvody,“ dodal však.

Kritizoval tiež, že Igor Matovič (OĽaNO) je v Spojených štátoch, keď sa prerokúva tento návrh, a zastupuje ho minister životného prostredia Ján Budaj (OĽaNO).

 

Sulík: Ak by Matovič odišiel, ako sa vyhráža, mali by sme menej kríz
Koaličná strana SaS viac nepodporí núdzový stav, na koaličnú radu predložila alternatívne riešenie. Odmieta tiež zvyšovanie daní, podobný návrh by vetovala. Predseda strany a vicepremiér Richard Sulík to uviedol v nedeľnej diskusnej relácii TV... Čítať ďalej
09 | 05 | 2021 | tasr