Šokujúca spoveď člena Desmodu: Kuly sa zmenil, chcel z ničoho nič vyhodiť dvoch gitaristov
12 | 05 | 2021 I Tibor Sipos

Zoskupenie, ktoré vyhralo Zlatého slávika za najpopulárnejšiu kapelu až 7-krát, sa rozpadlo. Gitarista Richard Synčák v rozhovore pre Plus 7 dní prehovoril o tom, prečo z Desmodu odišiel. Nie je však žiadnym tajomstvom, že za rozpadom podľa Synčáka stojí frontman Kuly.


Ako hlavný dôvod Synčák udal sebeckosť Kulyho. "Väčšinou sa realizovala predstava len jedného človeka," podotkol. "Bolo tam presadzovanie názoru jednotlivca, nie väčšiny. A keďže väčšina chcela mať pokoj a myslela si, že je to len otázka nejakého rozpoloženia v rámci covidu, viac-menej sme boli ticho a jemne pritakávali, že hádam bude dobre," prezradil gitarista niekdajšej kapely.

Podľa neho sa Kuly zmenil najmä za posledné štyri roky. Čomu za to vďačí? "To sa musíte spýtať jeho, ale možno to sám nebude vedieť, lebo on určite nemá ten pocit. Ale keby sa nezmenil, tieto veci by sa nestali," prezradil Synčák, z čoho fanúšikovia Desmodu iste nemajú veľkú radosť.

Prvý veľký problém nastal, keď sa líder kapely rozhodol vyhodiť dvoch členov. "Kuly chcel z ničoho nič vyhodiť dvoch gitaristov z kapely, medzi nimi aj mňa. Mal nejaké dôvody, ktoré mu predtým dvadsať rokov neprekážali. Tie boli podľa mňa irelevantné. Tak sa zvyšok rozhodol, že to nebude dobrá cesta. Lebo nikto nikdy nevie, kedy bude na rade ďalší. Dlhodobo to význam nemalo. Pre pokoj rodín, pretože pracovné veci sa prenášajú aj domov, sme sa rozhodli, že pôjdeme vlastnou cestou," uviedol v rozhovore pre Plus 7 dní Rišo Synčák.

Čo majú spoločné Desmod, netopier a Pellegrini? Členovia rozhádanej kapely ostali susedmi
10 | 05 | 2021 | Tibor Sipos