Beňová sa prvý deň po materskej vyfarbila a otočila sa Ficovi chrbtom: "Nesúhlasím s jeho útokom!"
11 | 05 | 2021 I Tibor Sipos
Europoslankyňa Monika Beňová na svojom facebookovom účte komentovala návrh na vyslovenie nedôvery ministerke spravodlivosti Márii Kolíkovej, ktorý iniciovali Smer-SD a Hlas-SD. Vzápätí kritizovala expremiéra a svojho dlhoročného kolegu Roberta Fica za jeho vyjadrenia na adresu k LGBTI komunity.

"Dnes som viedla už online zasadnutie výboru, takže naspať v práci po materskej," začala svoj príspevok ohlasom návratu do práce. Beňová následne vyslovila plnú podporu návrhu na odvolanie Márii Kolíkovej z pozície ministerky spravodlivosti. "Je absolútne legitímnou vecou opozície predkladať návrhy na vyslovenie nedôvery členom vlády. V našich zemepisných šírkach je to dokonca častá prax a väčšina mojich kolegov takejto situácii v NR SR čelila v čase, keď boli vo vláde," uviedla.

Europoslankyňa pokračovala narážkami na ministra financií Igora Matoviča, známe svojimi nevhodnými nápismi, ktorými často v NR SR poukazoval na rôzne kauzy, väčšinou členov vtedy vládnuceho Smeru. "No na rozdiel od minulej opozície, nikto neposkakoval v pléne s nevhodnými nápismi či obrázkami. Nikto sa nesprával ako v minulosti opozičný I. Matovič či niektorí iní. Nikto nezvolával demonštrácie ani nechodil pred jej dom. Bola to štandardná procedúra, ktorú však niektoré médiá opäť celkom zbytočne vyostrili," domnieva sa Beňová.


Na strane LGBTI

Vzápätí však kritizovala lídra Smeru Roberta Fica, ktorý svojimi vyjadreniami opäť pobúril komunitu LGBTI. Kritizuje totiž Kolíkovú za minuloročné pridelenie financií organizáciám, ktoré podporujú homosexuálov. Vyčítal jej, že "Matici slovenskej či protifašistickým bojovníkom nedal rezort žiadne dotácie".

To v príspevku odmietla poslankyňa Európskeho parlamentu a postavila sa na stranu LGBTI. "Rovnako však chcem dodať, že nesúhlasím ani s útokom predsedu Fica na LGBTI, v tomto súboji o odvolanie pani ministerky. Bolo to úplne zbytočné, lebo argumentov na odvolenie bolo dostatok aj bez týchto poznámok," skonštatovala Beňová.

Špinavé praktiky ministerky kultúry Milanovej: Pri výbere šéfa divadla konala protizákonne!
11 | 05 | 2021 | Tibor Sipos