Mierumilovná Veľká Británia vysiela k brehom agresívneho Ruska bojovú flotilu s tisíckou mariňákov
10 | 05 | 2021 I Ivan Brožík

Veľká Británia posiela do Baltského mora Rusku flotilu bojových plavidiel na čele s vlajkovou výsadkovou loďou HMS Albion a s tisíckou námorníkov na palubách.


Kráľovské námorníctvo Veľkej Británie vysiela do Pobaltska skupinu útočných lodí - informoval  Daily Express. Správu prevzal web prvnizpravy.cz.



Vojnová operácia na "upokojenie" situácie

Ako konštatuje Daily Express, operácia má za cieľ "upokojiť spojencov a zadržať potenciálnych protivníkov" vrátane Ruska, ktorého "agresia" v Pobaltí rastie.

Kráľovské námorníctvo oznámilo, že v rámci "začiatku novej éry operácií britského komanda" vyšle výsadkovú loď a viac ako 1 000 námorníkov na trojmesačnú misiu do severného Atlantiku a Baltského mora.

Agresia NATO voči Rusku. „Hra s ohňom“ (Hans-Georg Münster)
Komentár Hansa-Georga Münstera (World Economy) Čítať ďalej
06 | 05 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Podivná zahraničná politika bojových lodí

Misia bude prvou operáciou skupiny Littoral Response Group. Vo voľnom preklade je to reakčná skupina na pobrežné hrozby. Vytvorenie skupiny bolo oznámené v rámci "komplexného preskúmania bezpečnosti, obrany, rozvoja a zahraničnej politiky kráľovstva". Predstavuje hlavné ciele národnej bezpečnosti a medzinárodnej politiky vlády do roku 2025.
"Ušľachtilé" zámery

Kapitán Simon Kelly, veliteľ vlajkovej lode HMS Albion, uviedol, že investícia vo výške 200 miliónov libier pomôže "sofistikovanejšiemu, vytrvalejšiemu a smrtiacejšiemu komandu".

Flotila sa skladá z viac ako tisícky námorníkov, vlajkovej obojživelnej útočnej lode HMS Albion, obojživelných útočných lodí RFA Mounts Bay, fregaty HMS Lancaster a viacúčelových vojenských vrtuľníkov Wildcat. V sú vypracované opatrenia pre protilietadlovú a protiponorkovú obranu a potlačenie útokov na mori.

(Medzititulky red. HD.)

Tretia svetová vojna neprichádza z Ruska, skutočnou hrozbou je NATO
07 | 05 | 2021 | Imrich Kovačič