Šokujúce vystúpenie rakúskej poslankyne: „Náš odpor ešte pocítite. Deti si očkovať nedáme!“
08 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Téma očkovania proti koronavírusu je aktuálna azda všade vo svete. Riešia ju i v susednom Rakúsku, kde sa proti nemu, ale aj proti COVID pasom, postavila poslankyňa parlamentu Dagmar Belakowitsch.


Vyštudovaná lekárka Dagmar Belakowitsch-Jenewein je členkou rakúskej Strany slobodných (FPÖ), zároveň v parlamente predsedá Výboru pre zdravotníctvo a je tiež podpredsedníčkou parlamentného klubu jej strany. Je však aj odporkyňou očkovania. A to najmä o detí a tehotných žien. Jej odvážne vystúpenie pred kolegami poslancami zverejnila na sociálnej sieti aj Ľudmila Pašková, podľa ktorej majú aspoň ženy silu povstať.
Zeleným pasom iba rozdeľujete obyvateľov na dobrých a zlých

„Sloboda je u nás neoddeliteľná. Sloboda a základné práva, ktoré platia aj pri otázke očkovania vakcínou proti koronavírusu. To, čo sa tu dnes deje je delenie obyvateľov na tých poslušných a dobrých, na tých, ktorí sa spoločensky prispôsobia a nechajú sa zaočkovať, a na tých zlých, ktorí to nechcú urobiť, pretože kladú kritické otázky či má očkovanie vôbec zmysel. Či vynaložené náklady na očkovanie vôbec stoja za to,“ hovorí vo svojom prejave Dagmar Belakowitsch-Jenewein, podľa ktorej budú tí zlí zbavení slobody a vylúčení zo spoločenského života. „To, čo tu dnes predvádzate so zeleným pasom, rozdeľujete obyvateľov na dobrých a zlých. Tak, ako to robíte už 15 mesiacov. A robíte to nech to stojí čo to stojí, na úkor zdravia,“ hnevá sa poslankyňa.

„A od dnes budú vo Viedni očkovať tehotné ženy bez toho aby sa vedelo, aké dlhodobé škody to môže napáchať. A to všetko akceptujete. Vám je zdravie ľudí úplne jedno, hlavne aby ste presadili svoj program. Je to poznať aj na tom, že už po 1. dávke dostávate zelený pas. S jednou časťou očkovania dostane za 23 dní zelený pas. To nemáte ešte vôbec žiadnu ochranu, to nemôžete tvrdiť. A neviete to ani po dvoch dávkach očkovania,“ pokračuje v kritickom vystúpení Dagmar Belakowitsch-Jenewein, podľa ktorej dodnes poslanci vôbec nevedia či sú vôbec infekční. „Nevieme to. A objavuje sa čím ďalej tým viac prípadov ochorenia zaočkovaných. A to vážnych onemocnení, po ktorých ľudia zomreli. Médiá sú plné takýchto prípadov, a aj tak vám to nevadí,“ hnevá sa rakúska poslankyňa.

Škola v Miami ide vlastnou cestou: Ani rúška ani očkovanie nechceme!
Zatiaľ čo na Slovensku nesmieš vstúpiť do školy bez rúška a negatívneho testu, škola v Miami si zvolila opačnú cestu. Riaditeľka, ktorá je aktivistka proti očkovaniu, uviedla, že nezamestná nikoho, kto bude zaočkovaný, informujú... Čítať ďalej
29 | 04 | 2021 | Diana Zaťková

Prevažná časť Rakúska očkovanie proti koronavírusu nechce

Podľa Dagmar Belakowitsch-Jenewein sú v Insbrucku ľudia, ktorí majú protilátky minimálne rok. „Potom je tu ešte T-bunka imunity. To všetko vás vôbec nezaujíma, nejde o to starať sa či sú ľudia v bezpečí. Nie, ide len o presadzovanie očkovania. To je váš najvyšší cieľ a téma. A nedržíte sa ďalej ani od detí. Premiér vyhlási, že na jeseň môžeme začať očkovať mladších ako 12 rokov. V akom svete to žijeme? Je škoda našich detí aby sme ich použili ako pokusné králiky. To nepripadá do úvahy!“ hovorí rezolútne Belakowitsch-Jenewein a zároveň sa pýta: „A čo bude, keď sa rodičia budú brániť? Nemôžu sa potom deti zúčastniť lyžiarskeho kurzu? Nebudú môcť vôbec chodiť do školy? Alebo si budú musieť robiť každý deň test? Budú v triedach stigmatizovaní, pretože nebudú očkovaní? Akceptujete riziká nech to stojí čo to stojí.“



„A k tomu vám ešte niečo poviem: Tu náš odpor ešte pocítite. A to veľmi masívne, pretože našich detí je škoda pre vaše experimenty. Môžete si byť istí, že prevažná časť Rakúska toto očkovanie nechce! Sme denne zahltení ľuďmi, ktorí sa sťažujú, že sú zamestnávateľom a kolegami nútení nechať sa zaočkovať. Nerobia to dobrovoľne, to sú fakty. A vy sa tu postavíte: Ach ty Rakúšania, na všetkom radi spolupracujú. Nie je to pravda! Ja vám hovorím, nesiahajte na naše deti. Tu ten odpor ešte pocítite!“ odkazuje vyštudovaná lekárka tým, ktorí chcú očkovať aj deti. „Zdravie ľudí v našej krajine je nediskutovateľné, to vy ničiť nebudete očkovaním, ktorého účinky nepoznáme, ktorého dlhoročné účinky nepoznáme, ktoré nás nechráni pred infekciou, ale predovšetkým nechráni ani tých ostatných. Ktoré neprinesie kolektívnu imunitu. Prestaňte ľudí vodiť za nos!" povedala na záver svojho poriadne „ohnivého“ vystúpenia v parlamente rakúska poslankyňa Dagmar Belakowitsch-Jenewein.

Bežte si po očkovanie, radia analytici
Máme 21. storočie. Vieme Vám doručiť dôchodok aj výzvu na súd. No nevieme zistiť, kto presne sa bol očkovať, upozorňujú analytici z portálu Dáta bez pátosu. Čítať ďalej
19 | 04 | 2021 | Diana Zaťková