Drucker: "MOMky sú obrovským biznisom ľudí z OĹaNO, nový štátny tajomník na nich zarába 300 000 mesačne!"
07 | 05 | 2021 I Diana Zaťková

"Byť štátnym tajomníkom a mať 300 000 eur mesačne od štátu!" upozorňuje Drucker na facebooku na nevídané zárobky nového člena Lengvarského suity.


Predseda politickej strany Dobrá voľba Tomáš Drucker si vo svojom statuse na sociálnej sieti vzal na mušku Lengvarského nového štátneho tajomníka Kamila Száza. Reagoval tak na článok Denníka N, ktorý píše, že Száz vlastní 20 odberných miest, a pritom sa necíti v konflikte záujmov.



"Dlhé mesiace hovoríme, že plošné testovanie je v prvom rade biznis našich ľudí z OĽaNO," uvádza Drucker. "A ukázalo sa, že nový štátny tajomník ministerstva zdravotníctva prevádzkoval 20 odberných miest a podľa vlastných slov v tom nevidí konflikt záujmov," čuduje sa politik.





„Vojna“ Korčok vs Blaha. „V prvom rade podporte Slovákov a až potom zahraničie!“ odkazujú ľudia
Kritika Ľuboša Blahu smerom k Ivanovi Korčokovi za údajné financovanie bieloruskej opozície ministra zahraničných vecí zrejme zabolela. Na adresu podpredsedu Smeru-SD použil slová, ktoré sa ho dotkli. Na Slovensku sa teda rozhorela ďalšia „ostrá... Čítať ďalej
07 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik


Száz pre Denník N priznal, že prevádzka 20 odberných miest cez dve firmy mu dávala ekonomický zmysel.





No o aké zisky ide, povedať nevedel. Na otázku, či sa necíti byť v konflikte záujmov, keď rozhoduje o testovacej stratégii a sám MOMky prevádzkuje odpovedal jednoznačne: "Nie."


Drucker vypočítal, že "podľa priemernej výšky platby za MOMku, zodpovedá 20 MOM zhruba 300 tis. eur".

"Požiadal som ministerstvo, aby zverejnilo zmluvy a aj výpočet, koľko peňazí štátny tajomník dostal. Teším sa na odpoveď," uzatvoril politik.


"Ľutujem, že zaniklo Uhorsko. Radšej Orbán, ako Matovič!" Aj také sú reakcie na rozhovor s Orbánom
Rozhovor s Viktorom Orbánom priniesol nedávno portál Postoj. Vyvolal okamžité reakcie médií a čitateľov. Mal 3000 zdieľaní a okomentovalo ho 400 ľudí. Medzi nimi boli aj kritici. Maďarský portál Körkép tvrdí, že čitatelia Postoj-a otvorene vnímali... Čítať ďalej
07 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová