Becík odkazuje: Vláda nám vôbec nepomáha, preto musíme ísť svojou, určite lepšou cestou
05 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Starosta Dvorov nad Žitavou Branislav Becík je známy tým, že propaguje zdravé lokálne potraviny. Dokázal to aj vo videu, ktoré zverejnil na sociálnej sieti.


Branislav Becík je nielen propagátorom zdravých lokálnych potravín, ale aj kritikom vlády. Podľa neho sa nedostatočne venuje prvovýrobcom a vidieku. Aj preto sa rozhodol opäť ísť svojou cestou, ktorú vysvetlil v statuse a videu na sociálnej sieti.
Už štyri roky EÚ dávame viac, ako z nej dostávame

Podľa Becíka neschopnosť vlády musí opäť suplovať samospráva. „Bolo by dobré, aby výzvy, od ktorých sú samosprávy a život ľudí na vidieku závislé, boli viac čerpané. Už štvrtý rok sme totiž len prispievatelia do Európskej centrálnej banky. Čiže viac do EÚ dávame, ako skutočne poberáme dotácie,“ hovorí Becík.

Dodáva, že dotácie z EÚ sú jedinou formou, ako môžu samosprávy fungovať a zveľaďovať vidiek. „Predstavitelia samospráv musia svoj región vidieť z hľadiska vízie, teda kam chcem, aby moja obec či mesto smerovali,“ pridáva starosta Dvorov nad Žitavou. Podľa neho máme štátnych predstaviteľov, ktorí sa absolútne v problematike spadajúcej do ich kompetencie, nevyznajú. Preto on ako predstaviteľ samosprávy musel opäť zobrať veci do vlastných rúk.

Táto vláda je synonymom amaterizmu, arogancie a psychopatického testovania utrápených ľudí, tvrdí Becík
Opozícia včera priniesla do prezidentského paláca takmer 600-tisíc podpisov za vyhlásenie referenda o predčasných voľbách. Podľa Branislava Becíka tento „Hlas ľudu – Hlas Boží“ by mala Zuzana Čaputová vyslyšať a umožniť ľuďom napraviť to, čo pri... Čítať ďalej
04 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Školská jedáleň oslovuje lokálnych prvovýrobcov, od ktorých berie potraviny

„Naša školská jedáleň začína oslovovať regionálnych prvovýrobcov po všetkých stránkach. Teda či je to ovocie, zelenina, mliečne alebo mäsové výrobky. Teda už nenakupuje u jedného centrálneho dodávateľa, ktorý zabezpečuje všetko do školskej jedálne, lenže pôvod potravín je vo väčšine zo zahraničia, ale práve naopak, ideme k vlastným prvovýrobcom,“ osvetľuje Becík novú stratégiu.

„Áno, je to väčšia drina pre vedúcu školskej jedálne, ale začíname oslovovať regionálnych prvovýrobcov, ktorí týmto spôsobom budú mať nejakú objednávku z obce, respektíve zo školskej jedálne a tak začnú viac vysievať alebo viac sadiť zemiakov, ovocia, zeleniny alebo viac produkovať, lebo majú istotu, že to pôjde sem,“ dodáva vo videu starosta.


Ľuďom na vidieku odberom ich produktov zabezpečia prácu

A práve odberom produktov od lokálnych sa začne odvíjať na vidieku to, že prvovýrobca bude musieť zamestnať viac ľudí z regiónu, pretože bude mať viac práce. „Týmto pozdvihneme aj zamestnanosť v regióne a ľudia, ktorí sú evidovaní na úrade práce, budú mať zrazu robotu. A podstatné je, že potraviny budeme mať z nášho regiónu. Lokálne, bez uhlíkovej stopy a vieme, čo tým deťom budeme dávať jesť,“ končí Becík.

V statuse k videu ešte uviedol: „Nielenže sa naše deti začnú stravovať zdravšie aj v našich školských zariadeniach, ale hlavne potravinami pestovanými pod slovenským nebom. Aké jednoduché.“

Becík: Toto je už do neba volajúce, aká banda neschopákov a babrákov nám tu vládne (VIDEO)
Branislav Becík je starostom vo Dvoroch nad Žitavou, obci na juhu Slovenska a navyše synom exministra pôdohospodárstva Stanislava Becíka. Doma majú pomerne veľké hospodárstvo, takže čo-to o poľnohospodárstve vie. Aj preto si môže dovoliť na... Čítať ďalej
29 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik