Blaha prezidentke: Dnes ste napľuli 600 000 občanom do očí
04 | 05 | 2021 I Ivan Brožík

"Vážená pani prezidentka, dnes ste napľuli do očí 600 tisíc občanom. Nenašli ste si čas ani na krátke stretnutie s petičným výborom, ktorý odovzdal hárky na vyhlásenie referenda." Citát Ľuboš Blaha.


" Ako je možné, pani Čaputová, že si na stretnutie s americkou veľvyslankyňou čas nájdete, no s predstaviteľmi petičného výboru, ktorí Vám nesú posolstvo 600 tisíc Slovákov sa vykašlete?" Položil Ľuboš Blaha hlave štátu na sociálnej sieti naozaj zaujímavú otázku.

Hnev ľudí na vládu je obrovský. Toto tu ešte nebolo! Ideme do referenda! Hlása Ľuboš Blaha
Tajné želanie opozície sa dnes stalo skutočnosťou. Petičný výbor odovzdal prezidentke 600-tisíc podpisov pod referendum za predčasné voľby. Neskrývanú radosť z toho mal aj podpredseda Smeru-SD a poslanec parlamentu Ľuboš Blaha. Čítať ďalej
03 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik


Reprofoto status FB (@Ľuboš Blaha)

 Ministerka poprela základné ľudské právo

"Vážená pani ministerka spravodlivosti, dnes ste vyhlásili, že referendum je v rozpore s princípmi právneho štátu, čo je z Vašej strany popretie základných ľudských práv, princípu účasti ľudí na správe vecí verejných a najmä - demokracie." Píše Ľuboš Blaha ministerke spravodlivosti Kolíkovej.



"Spravodlivosť" ministerky spravodlivosti

"Možno viete, možno nie, pani Kolíková, ale v piatej hlave Ústavy SR je referendum rozobrané v ôsmych článkoch ústavy. Podľa Vás je teda sama Ústava v rozpore s princípmi právneho štátu? Ako ste mohli prejsť štátnicami? Ako ste vôbec prešli maturitou?"


" Podľa článku 112 slovenskej ústavy ste ako členka vlády sľúbila, že budete zachovávať ústavu a pracovať tak, aby sa uvádzala do života. Vaše vyjadrenia sú porušením Vášho sľubu - kedy vyvodíte politickú zodpovednosť?" tne do živého Blaha.


Pán Matovič, practe sa už konečne z verejného života, už ste narobil škody dosť, vyzýva Blaha
Matovičov „šialený“ nápad zvýšiť DPH na 25 percent prirodzene patrične okomentoval aj ľavičiar Ľuboš Blaha. Na sociálnej sieti napísal, prečo sa mu navrhovaný krok ministra financií nepáči. Čítať ďalej
03 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Šírenie poplašnej správy

Ľuboš Blaha ministerke kolíkovej pripomína: "V ústave sa jasne píše, že predmetom referenda nemôžu byť výlučne tieto veci - základné práva a slobody, dane, odvody a štátny rozpočet.  Ani slovkom sa tam nehovorí o predčasných voľbách. Čiže vaše spochybňovanie referenda je šírenie poplašnej správy. Je to podľa Vás normálne, aby sa takto nezodpovedne a pubertálne správala ministerka spravodlivosti?"



Armáda versus Blaha (a naopak)

"Vážený minister Naď, dnes ste vraj v parlamente opäť útočili na moju osobu - hovorili mi kolegovia. Priznám sa, nepočul som to, vaše prejavy z princípu ignorujem, na primitívov nemám čas. Ako hovorí jedno príslovie, orol muchy nechytá.  Ale ak je pravda, že ste ma ako minister obrany označili za hlavného protagonistu hybridných hrozieb na Slovensku a zároveň ste si za hlavnú úlohu ministerstva obrany stanovili boj s hybridnými hrozbami, mám to chápať tak, že slovenská armáda je tu na to, aby bojovala s Blahom?" Pýta sa poslanec ministra obrany.


"Ďakujem za toľkú česť, môžem sa prosím vopred informovať, či na mňa použijete všetkých 31 bojových tankov, 169 bojových vozidiel pechoty a 60 obrnených transportérov, ktorými disponuje armáda?"

"A budete predtým klopať na dvere alebo mi rovno do obývačky hodíte granát? Keď som už teda taká "hybridná vojna" a dovolil som si mať iné názory, odmietať rusofóbiu a kritizovať americké vojny. Ja, hrozba."


Blaha: Štát sa vykašľal na ľudí, iba im bral slobodu, a tak sa aspoň ospravedlňte za tých 11-tisíc mŕtvych (VIDEO)
Jeden z najväčších kritikov súčasnej koalície je podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha. Aj on vystúpil v parlamentnej rozprave. Skritizoval slová predsedu parlamentu Borisa Kollára. Svoje vystúpenie umiestnil vo videu na sociálnej sieti. Čítať ďalej
30 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Blaha a Čaputová  and spol - druhé kolo

"Vážená pani Čaputová, vážená pani Kolíková, vážený pán Naď, vy si vôbec uvedomujete, ako svojim grobianskym správaním dehonestujete demokraciu a ústavné práva? Uvedomujete si, že marenie referenda je zločin? Že vyhrážky opozícii za iné názory sú prejav fašizoidných tendencií? Že popierate ústavu a základné práva ľudí?"


"Vaše výroky a správanie sú veľkou hanbou a výsmechom Slovákom. Stovky tisíc ľudí na Slovensku žiadajú zmenu - spontánne, občiansky, slušne. Tak ako to predpokladá ústava."


"Ak sa im otočíte chrbtom, nabudúce to už slušné byť nemusí. Zahrávate sa s ohňom. Vaša arogancia je do neba volajúca. A hlavná otázka je: čo vám dáva právo takto dupať po ľuďoch a vysmievať sa demokracii?
Nemáte hanby?" Končí emotívne svoj status Ľuboš Blaha.


(Medzititulky red. HD.)

"Táto vláda kompletne zničila demokraciu," pripomína poslanec NR SR Ľuboš Blaha
Prvýkrát v dejinách Slovenska sa kvôli Prvému máju zavádza núdzový stav. Kvôli ničomu inému - len kvôli protestom. Čítať ďalej
27 | 04 | 2021 | Ivan Brožík