Šokujúce a desivé detaily brutálnej dvojvraždy: Mladík vraždil, sestry pomáhali zahladzovať stopy!
02 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Dvojnásobná vražda, ktorá sa stala v Lednických Rovniach, má desivé odhalenie. K ohavnému činu sa priznal nevlastný syn nebohého Lukáš, pomáhali mu však aj jeho dve nevlastné sestry.


Šokujúci čin sa udial vlani 19. novembra v jednom z domov v Lednických Rovniach. Všetko sa to začalo požiarom, ktorý mal iba zakryť stopy oveľa hroznejšieho činu – brutálnej vražde muža a jeho družky. K činu sa napokon priznal nevlastný syn nebohého. Zahladzovať stopy mu pomáhali aj jeho dve nevlastné sestry,“ informuje portál tvnoviny.sk.
Smrť za správanie sa otčima k jednej z nevlastných dcér

Desivý čin vyplával na povrch po tom, ako hasiči uhasili našťastie iba malý požiar v dome, ktorý nestihol zničiť všetky stopy. Následne totiž vo vnútri objavili mŕtve telá Miroslava († 44) a jeho družky Janette († 48). Ako sa neskôr ukázalo, oboch brutálne zavraždil nevlastný syn nebohého Lukáš (23), ktorý sa neskôr k ohavnému činu priznal. Najskôr mal dobodať Miroslava, potom jeho družku a napokon telá i dom podpáliť. Doslova neuveriteľné však je, že pri zahladzovaní stôp mu asistovala aj jeho trinásťročná, teda neplnoletá nevlastná sestra Nora.

Ako sa počas vyšetrovania ukázalo, Lukáš si mal všetko vopred naplánovať a motívom vraždy mala byť pomsta za to, ako sa otec Miroslav správal prinajmenšom k jednej z dvoch sestier. „Pri predchádzajúcich opakovaných verbálnych konfliktoch označovali maloletú hanlivými výrazmi šľ..a, ku..a, zasielali jej výhražné SMS správy, tiež opakovane vykonávali kontrolu jej pohybu, pobytu,“ cituje TV Markíza sudcu špecializovaného súdu Petra Pulmana. Kým Lukášovi hrozí za jeho brutálny čin až doživotie, jeho 13-ročná sestra Nora vyviazne v podstate bez trestu. Ako neplnoletá nie je za svoj čin trestne zodpovedná, a tak ju polícia obviniť nemôže.

Dvojvražda na Považí má desivé rodinné rozuzlenie
Dvaja mŕtvi dospelí a dve tínedžerky, o ktoré sa po vražde ich otca bude musieť niekto postarať. Desivé je i zistenie, že o život ich najbližších sa postaral vlastný príbuzný! Čítať ďalej
21 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Lukáš si vraždu nacvičoval v prítomnosti spiacich obetí

Detaily vraždy sú desivé. Lukáš si mal z kuchyne zobrať tri nože a čakať, kým Miroslav a Janette zaspia. Svoj čin si dokonca predtým v prítomnosti spiacej dvojice nacvičoval. Dokonca čakal na vhodnú polohu spiacich. Keď sa mu naskytla, najskôr dobodal nevlastného otca a potom aj družku, ktorá sa medzitým zobudila. Keď sa presvedčil, že obaja sú mŕtvi, zavolal na pomoc staršiu zo sestier Vanessu, aby dom podpálili. Pomáhať im musela aj mladšia z dievčat Nora. Spáchanie vraždy síce odmietala, no na základe vplyvu nevlastného brata sa na likvidácii stôp nakoniec zúčastnila.

Lukáš potom obom nevlastným sestrám prikázal, aby si z telefónov vymazali komunikáciu, ktorá by mala preukazovať ich účasť na vražde a navyše im o tom, čo sa v dome stalo, zakázal hovoriť. Policajti už majú mať v rukách znalecké posudky, a tak otrasný prípad čoskoro uzavrú. Lukáš je v súčasnosti za mrežami, kde čaká na proces. Jeho nevlastné sestry Vanessa a Nora skončili v detskom domove.

Brutálna vražda: Iba 15-ročný chlapec dobodal svoju tehotnú 13-ročnú kamarátku
Neuveriteľný čin sa mal udiať iba preto, že tínedžer sa bál reakcie rodičov keď im oznámi, že jeho o dva roky mladšia kamarátka je tehotná. Svoj brutálny čin si navyše naplánoval. Čítať ďalej
31 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.