Bojíte sa Covid pasu? Len počkajte, čo príde po ňom! (Joseph Mercola)
01 | 05 | 2021 I Diana Zaťková

Komentár Josepha Mercolu


CommonPass, ktorý bol pôvodne vyvinutý na sledovanie testovania a očkovania na COVID, pripravuje pôdu pre biometrický dohľad. Nakoniec bude prepojený so všetkými vašimi lekárskymi záznamami, digitálnym identifikátorom. Aj s digitálnym bankovníctvom a systémom sociálneho kreditu, varuje doktor Joseph Mercola.


Pojem nutnosti predložiť dôkaz o dobrovoľnom lekárskom zákroku na účely cestovania alebo účasti na verejných udalostiach by mal byť v demokratických krajinách bezprecedentný, predstavuje sa však ako opatrenie na ochranu verejného zdravia. V skutočnosti je ohrozená vaša sloboda bežného života. Samozrejme, pokiaľ nesúhlasíte s prijatím vakcíny na COVID-19. A to môže byť iba začiatok!
Čo potrebujete vedieť o CommonPass

Projekt Commons a Svetové ekonomické fórum spoločne vytvorili Common Trust Network, ktorá vyvinula aplikáciu CommonPass. Tá má v blízkej budúcnosti slúžiť ako zdravotný pas.

Británia: Návrat k bežnému životu môže trvať 2-3 roky, v závislosti od vakcín
Život na svete sa do bežného stavu nevráti ešte dva alebo tri roky, v závislosti od distribúcie vakcín proti ochoreniu COVID-19. Pre stanicu Sky News to uviedla Clare Wenhamová z Londýnskej školy ekonómie a politických vied (LSE). Čítať ďalej
30 | 01 | 2021 | tasr


Aplikácia umožňuje používateľom nahrávať lekárske údaje, ako napríklad výsledok testu COVID-19 alebo doklad o očkovaní, ktorý následne vygeneruje QR kód, ktorý úradom ukážete ako svoj zdravotný pas. Navrhovaný spoločný rámec „na bezpečné otvorenie hraníc“ na celom svete zahŕňa :

  1. Každý štát musí zverejniť svoje kritériá skríningu zdravia pri vstupe do krajiny v štandardnom formáte.

  2. Každá krajina musí zaregistrovať dôveryhodné zariadenia, ktoré vykonávajú laboratórne testy COVID-19 a podávajú vakcíny uvedené v registri CommonPass.

  3. Každá krajina bude akceptovať stav skríningu zdravia od zahraničných návštevníkov prostredníctvom aplikácií a služieb postavených na rámci CommonPass.

  4. Identifikácia pacienta sa zhromažďuje v čase odberu vzorky alebo očkovania pomocou medzinárodného štandardu.

  5. CommonPass bude integrovaný do procesov registrácie letov a rezervácií hotelov.


Pokuta 10-tisíc libier pre dvoch Britov za obrovskú guľovačku počas lockdownu
Dvaja mladí Briti v meste Leeds musia zaplatiť pokutu vo výške 10 000 libier (okolo 11 275 eur) za obrovskú guľovačku. „Vôbec nás neteší, že sme museli obom mladíkom dať takú prísnu pokutu,“ – uvádza sa vo vyhlásení polície vo West Yorshire. „Ich... Čítať ďalej
31 | 01 | 2021 | Ingrid Vrabcová


CommonPass bude nakoniec integrovaný s už existujúcimi osobnými aplikáciami pre zdravie, ako sú Apple Health a CommonHealth. Ak chcete cestovať, vyhodnotia sa vaše osobné zdravotné záznamy a porovnajú sa s požiadavkami krajiny na vstup. Ak ich nesplníte, budete presmerovaní na schválené miesto testovania a očkovania.

Základ pre CommonPass bol položený už v apríli 2020 Rockefellerovou nadáciou a je súčasťou zavedenia globálneho dohľadu a sociálnej kontroly známeho ako „ Veľký reset “.
Aplikácia CommonPass aj inteligentné karty už prichádzajú

CommonPass je iba jedným príkladom aplikácií vyvíjaných na sledovanie vašich osobných zdravotných údajov a ich prevod na digitálny zdravotný identifikátor, ktorý budete musieť naskenovať, aby ste mohli absolvovať svoj každodenný život. Spoločnosť IBM vyvinula preukaz Digital Health Pass, pomocou ktorého môžu spoločnosti hodnotiť všetko - od výsledkov testov na koronavírus a očkovania až po teplotu jednotlivca.

Rakúska polícia objavila desiatky zahraničných lyžiarov, ktorí obišli lockdown. Hrozí im mastná pokuta a karanténa
31 | 01 | 2021 | Diana Zaťková


Okrem cestovania a cestovného ruchu sa zdravotné pasy budú používať na účely zdravotnej starostlivosti, spoločenské akcie, koncerty, športové udalosti, vstup do tovární a úradov, ba dokonca aj v školách a centrách starostlivosti o deti.

Aj keď mnohé krajiny tvrdia, že vakcína COVID-19 nebude povinná, no bez očkovania nebudete môcť napríklad cestovať, zúčastňovať sa na spoločenských udalostiach alebo dokonca vstúpiť na pracovisko. Ide v podstate o to isté. Rozlišovanie medzi očkovanými a neočkovanými by bolo rovnaké ako povinné očkovanie.

Už v roku 2018 Európska komisia vypracovala návrh na posilnenie spolupráce proti chorobám, ktorým sa dá predísť očkovaním, vrátane spoločných opatrení na zvýšenie zaočkovanosti. Zdá sa, že zdieľanie súkromných informácií o zdraví vrátane toho, kto sa rozhodne vakcínu COVID-19 nedostať, je súčasťou tejto spoločnej akcie.

Spôsobí Covid generáciu nahnevaných a utiahnutých mladých ľudí? (Gaby Hinsliffová)
Komentár Gaby Hinsliffovej (The Guardian) Počas minulej jari a leta sa rodičia starších detí báli toho, či sa ich tínedžeri nezúčastňujú na rebelských večierkoch. No v temnom januári majú o svoje deti ešte väčší strach. Tínedžeri trávia celý... Čítať ďalej
30 | 01 | 2021 | Diana Zaťková

Sledovanie je tu

Pred rokom by bolo ťažké predstaviť si rozsiahle prijatie aplikácií pre mobilné telefóny, ktoré zhromažďujú váš stav očkovania a konvertujú ho na zdravotný pas. Ten možno budete musieť čoskoro predložiť, aby ste mohli cestovať alebo sa zúčastňovať rekreačných podujatí, ako sú koncerty, alebo dokonca navštevovať školu alebo ísť do práce. Ale v súvislosti s pandémiou sa to zrazu považuje za potrebné pre verejné zdravie.

CommonPass, ktorý je teraz partnerom Svetového ekonomického fóra, predstavuje začiatočnú fázu hromadného sledovania pod zámienkou ochrany každého pred infekčnými chorobami.

Je neoddeliteľnou súčasťou Veľkého resetu a štvrtej priemyselnej revolúcie, ktorá  sa zmenila na transhumanizmus. V minulých rokoch sa tento plán označoval ako „nový svetový poriadok“ alebo „jednotný svetový poriadok“. Všetky tieto pojmy však odkazujú na program, ktorý má rovnaký konečný cieľ.

Kontrolovanie vývozu vakcín:  Zakrývanie vlastných chýb (Finn Mayer-Kuckuk)
Komentár Finn Mayer-Kuckuk Čítať ďalej
28 | 01 | 2021 | Ingrid Vrabcová


Ako vysvetlil novinár James Corbett, pre tých, ktorí zabudli na to, o čom je Nový svetový poriadok , je to „centralizácia kontroly do menej rúk, globalizácia a transformácia spoločnosti prostredníctvom orwellovských technológií dozoru.“

Inými slovami, ide o technokraciu , kde my ľudia nič nevieme o vládnucej elite, zatiaľ čo každý aspekt nášho života je sledovaný a manipulovaný kvôli zisku. Sledovanie výsledkov testov COVID-19 a očkovanie pripravuje pôdu pre biometrický dohľad a sledovanie, ktoré budú nakoniec prepojené so všetkými vašimi ďalšími lekárskymi záznamami, digitálnymi identifikáciami, digitálnym bankovníctvom a systémom sociálneho kreditu.

EÚ by mala zvážiť použitie ruských a čínskych vakcín tak ako Maďari, tvrdí francúzsky odborník
30 | 01 | 2021 | Diana Zaťková