Alojz Hlina: Masové hnutie 45-tich Obyčajných ľudí dostane od štátu (od nás) cca 30 miliónov eur
29 | 04 | 2021 I Ivan Brožík

Strana OĽANO, NOVA, KÚ, ZMENA ZDOLA si poriadne prilepší. A že taký názov nepoznáte? Pod ním je registrovaný víťaz volieb do parlamentu 2020. Pôvodný názov - Hnutie OĽaNO už totiž zo zákona neexistuje. A neexistuje toho okolo tejto "eseročky" omnoho viac. Ani len jej centrála.


"Toto masové hnutie štyroch ľudí (až po zmene zákona sa zmenilo na mega masové hnutie 45-tich ľudí) dostane od štátu cca 30 miliónov eur." Sucho konštatuje na sociálnej sieti Alojz Hlina.

Hlina: "Vašečka robí platené prednášky o šťastnom manželstve, hoci má sestry rozvedené. Toto farizejstvo ničí"
Poslanec Richard Vašečka patrí ku konzervatívcom nonplus ultra. V minulosti mal spory s expredsedom KDH Alojzom Hlinom, okrem iného aj o pravosť viery. Spor, ako sa zdá, neskončil. Hlina si všimol, že Vašečka usporadúva platené prednášky o... Čítať ďalej
23 | 04 | 2021 | Michal Filek


Reprofoto FB (@Alojz Hlina)

Jedna nemocnica

"Ktosi to niekde už vypočítal, že ak sa pri tom nekradne, tak za 40 miliónov eur postavíte nemocnicu." Ako príklad uvádza autor statusu.
Podvod na demokracii

"Toto "hnutie" je svojim spôsobom podvod na demokracii, podvod na občanoch. Je to schránková firma so sídlom cca 300 metrov od parlamentu. Donedávna nemali označenú ani len tú schránku. Až potom, čo som na to upozornil, sa na dverách objavil tento zavádzajúci oznam.

Reprofoto FB (@Alojz Hlina)

Strana OĽaNO neexistuje

"Ak sa niekto volal Fero a zmenil si meno na Fero, Jožko, Zuzka, Anka preto, lebo sa chcel páčiť viacerým, tak sa tak volá a tak ho treba uvádzať. Strana OĽANO neexistuje." Natvrdo konštatuje v intenciách platného volebného zákona Alojz Hlina.

"Existuje strana OĽANO, NOVA, KÚ, ZMENA ZDOLA. Taká strana je zapísaná v registri."
Niekomu to vyhovuje

Bývalý predseda KDH v téme pokračuje: "Viem, že to niekomu vyhovuje, ale treba uvádzať aj strany, ktoré sa na tom volebnom podvode podieľali a to strany NOVA, Kresťanská únia a Zmena zdola a treba tiež povedať, že aj oni preberajú zodpovednosť."
Nemôže rekonštruovať čo nemá

"Strana OĽANO nemôže nič rekonštruovať, lebo taká strana na Slovensku neexistuje. Je zaujímavé, že predseda tejto strany donútil Slovensko za dva dni sa otestovať, ale svoje kancelárie nevedia upraviť už neviemkoľko rokov."
Podviedli aj Brusel

Hlina v texte a konštatovaniach pritvrdzuje: "Strana OĽANO, NOVA, KÚ ZMENA ZDOLA podviedla aj Európsku ľudovú stranu, keď im poslala prihlášku s názvom strany, ktorá neexistuje."

Ako je možné, že čerstvý štyridsiatnik Naď je zaočkovaný vakcínou Pfizer? pýta sa Hlina
Minister obrany Jaroslav Naď dnes pred televíznymi kamerami priznal, že on je už zaočkovaný prvou dávkou vakcíny Pfizer. Expredseda KDH Alojz Hlina ho však za to na sociálnej sieti skritizoval. Čítať ďalej
18 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Názov OĽaNO sa používa v rozpore s právom

"Matoviča tie podvody na demokracii už dobehli. Po zmene zákona sa už ani nemôže volať OĽANO, zákon to už nedovoľuje. Len na pripomenutie: OĽANO sa pred voľbami 2016 premenovalo na OĽANO - NOVA, po voľbách sa vrátili k názvu OĽANO. Pred voľbami 2020 urobili znova volebný podvod a premenovali sa na OĽANO, NOVA, KÚ, ZMENA ZDOLA, po voľbách sa však už nemôžu vrátiť k názvu OĽANO - zmenený zákon to NEUMOŽŇUJE !!! Ak si niekde uvádzajú pôvodný názov, postupujú protizákonne a to by ako etalóni počestnosti nemali." Informuje verejnosť cez status na sociálnej sieti o právnom neukotvení akéhosi OĽaNO Alojz Hlina.

A pýta sa: "Či na Slovensku je už všetko možné?"
Žiadosť či prosba aj voči médiám

"Chcel by som požiadať tých, ktorých sa to týka, aby v komunikácii uvádzali názov existujúcej strany.
Viem, že je kostrbaté uvádzať celý názov čo i len v skratke, ale taký je platný právny stav, oni sa tak nazvali, tak ich treba volať. Strana OĽANO neexistuje a už ani nemôže existovať strana pod takýmto názvom.
Je neetické a nekorektné, ale aj protizákonné používať názov strany, ktorá neexistuje.

"Som v tejto veci pripravený obrátiť sa aj na súd. Žijeme síce v postfaktuálnej dobe, ale nemôžeme to vzdať.
Máme právo na pravdivé informácie." Končí status pomerne skepticky Alojz Hlina.

(Medzititulky red. HD.)

Hlina: Naším spojencom musí byť aj vzdelanie. Ľudia s nakradnutými titulmi to nepochopia
Hlava Igora Matoviča padla. Premiérom by mal byť po odobrení prezidentkou Eduard Heger. Situácia sa týmto upokojí, čo predpovedal aj expolitik Alojz Hlina. Aspoň tak to teraz on sám tvrdí na sociálnej sieti. Čítať ďalej
29 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik