Zlaté ruky urbárnikov z Horoviec pri Púchove vypestovali úžasný pohľad
27 | 04 | 2021 I Ivan Brožík

Slovenský znak, zobrazený zdravým porastom lesa. To je pohľad, ktorý fascinuje všetkých, ktorí majú šancu pozrieť sa na kataster obce Horovce pri Púchove "zhora".


"Príroda je mocná čarodejka, ale niekedy jej pomôžu aj ľudské ruky. Tak ako pred rokmi pri obci Horovce vysadili urbárnici stromčeky, z ktorých dnes vyrástol les." Píše na sociálnej sieti Juraj Blanár.

Reprofoto Fb (@Juraj Blanár)

Unikátny tvar lesa

"Na tom by nebolo nič zvláštne, pretože novovysadené lesy by sme našli na mnohých miestach. Ten pri Horovciach však z výšky prezradil svoje tajomstvo. Vyformovali ho do tvaru národného, a tým je slovenský znak." Píše Blanár.
Rozcítený politik

Nebýva zvykom, aby sme na Slovensku počuli politika hovoriť aj o nejakej "človečine". Tak teda, nech sa páči, Juraj Blanár:  "Nech prídem kamkoľvek,vždy ma poteší, keď niekde vidím štátny znak Slovenskej republiky. Či je to na nejakej pamätnej tabuli, historickej budove alebo na končiaroch našich hôr. Ale v lese som ešte nemal tú česť. Čo poviete, páči sa vám takýto slovenský les?"

Titulné foto patrí medzi tie, ktoré zverejnil portál letectvosr.sk.

(Medzititulky red. HD.)

Blanár: Matovič rozdúchava veľkomaďarské vášne, využíva maďarskú kartu
Minister financií a expremiér Igor Matovič (OĽANO) rozdúchava veľkomaďarské vášne, poslanca Národnej rady (NR) SR Györgyho Gyimesiho (OĽANO) povýšil na zástupcu slovenskej diplomacie v Maďarsku. Čítať ďalej
14 | 04 | 2021 | tasr