Taraba: Rakúski a nemeckí podnikatelia budú profitovať na úkor slovenských pre našu „solidaritu s Českom“
25 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

K vyhosťovaniu ruských „diplomatov“ po vzore Česka sa pridalo aj Slovensko, čo ostro odsúdili viacerí naši politici. Patrí k nim aj poslanec Tomáš Taraba, ktorý navyše vo svojom statuse poukazuje na to, že rakúsky premiér Sebastian Kurz takýto krok odmietol.


Okrem Česka a Slovenska vyhostili ruských „diplomatov“ aj pobaltské štáty Litva, Lotyšsko a Estónsko. Hoci český premiér Babiš vyzýval k solidárnosti aj ďalšie štáty, a najmä tie v EÚ či v NATO, nikto sa už nepridal. Tomáš Taraba na sociálnej sieti poukazuje aj na to, že taký neuvážený krok poškodí tiež našich podnikateľov.

„Rakúsko si je vedomé, akú hlúpu vládu máme, ktorá nehľadí na záujmy vlastných občanov. Rakúšania dnes prehlásili, že odmietajú hrať protiruskú hru západu a žiadnych ruských diplomatov nevyhostia. Teda inak povedané, idú na náš úkor pred Rusmi ukázať, že sú rozvážni. Podobnú reakciu je vidieť v Nemecku a môžeme si byť istí, že rakúski a nemeckí podnikatelia na úkor našich z toho budú v Rusku profitovať. Som zvedavý ako budeme z tej „solidarity s Českom“ profitovať my,“ píše vo svojom statuse Tomáš Taraba.



Naša vláda svojím krokom Slovensko vykopla od rokovacieho stola s Ruskom, konštatuje Taraba
S vyhostením troch ruských diplomatov zo Slovenska zrejme súhlasí iba hŕstka proamerických politikov. Medzi nich rozhodne nepatrí poslanec Tomáš Taraba, ktorý tento krok našej vlády kritizuje. Čítať ďalej
24 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik