Putin chystá zoznam nepriateľských krajín. Bude medzi nimi aj Slovensko? Pýta sa Iza Bela
25 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Vyhostenie troch ruských „diplomatov“ zo Slovenska malo za následok recipročnú odvetu zo strany Ruska. Môže mať však aj ďalšie následky, ktoré ruská strany voči nám urobí neskôr, na čo vo svojom statuse upozorňuje aj Iza Bela.


Proti Rusku sa v ostatných mesiacoch zdvihla doslova nepriateľská vlna, pričom sa mu pripisovali „zásluhy“ za všetko zlé, na čo si niektoré západné krajiny, ale aj USA a NATO, spomenuli. Na okraji toho nestálo ani Česko či Slovensko. A práve na naše budúce možné problémy v súvislosti s Ruskom upozorňuje aj Iza Bela na sociálnej sieti.
Oni si fakt mysleli, že toto im len tak prejde? Potom sú ozaj naivní

„Po tom všetkom, čo sa teraz udialo okolo Ruska pár dní dozadu, nenechalo Putina nečinného. Putin chystá zoznam nepriateľských krajín. Bude medzi nimi aj Slovensko?“ pýta sa Iza Bela, podľa ktorej je to oprávnená reakcia Ruska, hneď v úvode svojho statusu. „Ruský prezident Vladimir Putin nariadil vypracovať zoznam „nepriateľských krajín“, ktorých diplomatické zastúpenia v Rusku budú mať obmedzenú možnosť zamestnávať miestne sily. Vyplýva to z prezidentského výnosu, ktorý zverejnil na svojich stránkach Kremeľ. „V prípade nutnosti“ môže Moskva vydať úplný zákaz najímania ruských občanov na prácu na veľvyslanectvách a konzulátoch v Rusku. Toto liberáli v Česku a Slovensku dosiahli,“ píše ďalej vo svojom statuse Iza Bela.



„Oni si fakt mysleli, že toto im len tak prejde? Potom sú ozaj naivní. Putin výnosom poveril ruskú vládu, aby vyhotovila súpis štátov, pre ktoré majú obmedzenia začať platiť. Kabinet má tiež pre tieto krajiny stanoviť počet ruských zamestnancov, s ktorými ich diplomatické zastúpenia budú môcť uzatvoriť pracovné zmluvy. Tieto obmedzenia už ruské ministerstvo zahraničia oznámilo pre Česko a Spojené štáty kvôli vzájomnému vyhosťovaniu diplomatov,“ uvádza Iza Bela a na samý záver dodáva, že podľa hovorkyne ruského ministerstva zahraničia Marije Zacharovovej má opatrenie predísť snahe západných tajných služieb verbovať na spoluprácu ruských občanov pracujúcich na diplomatických zastúpeniach.

Iza Bela: Nie je mysliteľné, aby menšie percento ľudí hovorilo za väčšinu národa
Slovensko od včera žije okrem iného i vyhostením troch ruských diplomatov, s čím súhlasili aj všetci traja najvyšší ústavní činitelia. Mnohí bežní ľudia ale nie. Patrí medzi nich aj Iza Bela, ktorá na svojom facebookovom profile píše prezidentke,... Čítať ďalej
23 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik