Mexiko má záujem o výrobu ruskej vakcíny Sputnik V
24 | 04 | 2021 I tasr

Mexiko udržiava úzke vzťahy s Ruským fondom priamych investícií (RFPI) a má záujem na svojom území vyrábať ruskú vakcínu proti koronavírusu Sputnik V. Uviedol to v piatok v rozhovore pre ruské médiá mexický minister zahraničných vecí Marcelo Ebrard.


Podľa ministra sa touto záležitosťou zaoberá mexická štátna farmaceutická spoločnosť Birmex. Ebrard poznamenal, že Mexiko "oceňuje kvalitu ruskej technológie" a skutočnosť, že ruské vakcíny proti koronavírusu "patria, bezpochyby, k najlepším v súčasnosti dostupným na svete".

Podľa agentúry TASS mexický minister zahraničia v najbližších dňoch pricestuje do Ruska na pracovnú návštevu. Bude rokovať so svojím ruským náprotivkom Sergejom Lavrovom.

Očakáva sa tiež, že sa stretne s vývojármi, výrobcami a distribútormi vakcíny Sputnik V a navštívi Národné výskumné centrum pre epidemiológiu a mikrobiológiu akademika Nikolaja Gamaleju.

Mexiko používa očkovaciu látku Sputnik V na očkovanie starších ľudí. Začiatkom tohto týždňa bola do tejto latinskoamerickej krajiny dodaná ďalšia dávka vakcíny.

Pfizer je víťaz! EÚ dodá takmer dve miliardy vakcín, pritom tí chudobní nemajú čím očkovať
Bude to najväčšia dodávka vakcín na svete! Európska komisia tvrdí, že súhlasila s nákupom až 1,8 miliárd dávok vakcíny Pfizer / BioNTech proti Covid-19. Európa má obavy z tlaku najchudobnejších krajín sveta, informuje portál RT. Čítať ďalej
24 | 04 | 2021 | Diana Zaťková