"Putin je vrah!" Pri protestoch pred ruskou ambasádou v Prahe zasiahli ťažkoodenci
20 | 04 | 2021 I Tibor Sipos

Pred ruskou ambasádou v Prahe sa uskutočnili protesty. Tie odštartovali už v noci, keď skupina ľudí poliala vchod veľvyslanectva väčším množstvom kečupu, ktorý mal symbolizovať preliatu krv. Podľa reportérky TV Nova, ktorá bola na mieste, museli v nedeľu popoludní pri protestoch zasahovať aj ťažkoodenci, informuje portál TN. 






Pred ruskou ambasádou v Prahe sa v nedeľu zišli desiatky Čechov, ktorí si priniesli megafóny a transparenty s protiruskými heslami. Počas protestov zaznievali slová ako: "Putin je vrah!" či "Hanba! Teroristický čin!" Okolo pol tretej popoludní policajný hovorca Jan Daněk informoval, že na mieste je zhruba stovka demonštrantov a akcia prebieha pokojne.

Protesty boli reakciou na vyhostenie 20 zamestnancov ambasády Českej republiky v Moskve. "Policajné hliadky sú na mieste, zasahovať zatiaľ nemuseli," povedal redakcii TN.cz. Krátko na to sa ale situácia na mieste začala priostrovať. K protestujúcim sa pripojili aj priaznivci Ruska a došlo medzi nimi k potýčkam. Zrejme z dôvodu neuposlúchnutia výzvy polície musela zabezpečiť jedného muža.

"Situácia pred ruským veľvyslanectvom sa začala vymykať kontrole. Zhruba hodinu po začiatku stretnutia museli zasahovať ťažkoodenci," informovala z miesta pred treťou hodinou popoludní reportérka TV Nova Karolína Pavlínová.

Rusko vyhostí 20 zamestnancov českej ambasády v Moskve
Rusko vyhostí 20 zamestnancov ambasády Českej republiky v Moskve, ako odvetu za sobotňajšie vypovedanie 18 pracovníkov ruského veľvyslanectva v Prahe. Oznámil to v nedeľu český vicepremiér Jan Hamáček, ktorého citoval český Deník... Čítať ďalej
19 | 04 | 2021 | tasr


Veľvyslanectvo protestujúci poliali kečupom

Protesty pred ambasádou odštartovali už v noci. Asi o druhej po polnoci pri hlavnej bráne na námestí Borisa Nemcova sa zrazu vynoril z tmy tucet ľudí a dal sa do práce. Vedrá kečupu skončili rozliate na stene pri vjazdových bránach.

"Putinov teroristický režim má na rukách krv, teraz už aj českých občanov, dopustil sa teroristického činu na území Českej republiky," vysvetlil pre TV Nova jeden z protestujúcich.

USA pôjdu proti Rusku „až do konca“
„Každý hľadí na Rusko s novou nádejou. Pretože krok za krokom posilňuje svoju pozíciu vo svete. A Američanom sa to prirodzene vôbec nepáči,“ vraví ruský poslanec Anton Morozov. Uviedol Tsargrad.tv. Čítať ďalej
19 | 04 | 2021 | Imrich Kovačič