Matovič: Vakcína Sputnik V prešla vo všetkých testoch SAV (AKTUALIZOVANÉ)
15 | 04 | 2021 I tasr

Vakcína Sputnik V prešla v 14 zo 14 testov Biomedicínskeho centra Slovenskej akadémie vied (SAV).


Vo štvrtok o tom informoval minister financií Igor Matovič (OĽANO). Dodal, že ak by Štátny ústav pre kontrolu liečiv nespochybnil reputáciu vakcíny, mohli sme ňou začať "zajtra" očkovať.

Počas tlačovej konferencie expremiér útočil na vedcov, riaditeľku ŠÚKL Zuzanu Baťovú, novinárov i prezidentku SR Zuzanu Čaputovú. Hlava štátu je podľa neho zaujatá a robí alibi Baťovej.

"Aj štrnásty test zo štrnástich, ktoré robilo Biomedicínske centrum SAV, dopadol na jednotku," vyhlásil Matovič. Záver ŠÚKL, že vakcíny v 40 krajinách spája len názov, komentoval ako "úmyselné poškodenie vakcíny" a narušenie dôvery ľudí.

"Vzhľadom na to, že takéto hrubé klamstvo, znevažujúce túto vakcínu, bolo zo strany šéfky ŠÚKL pustené do sveta, ktoré v podstate hovorí o tom, že Rusi si balia čokoľvek do tých ampuliek a vždy tam dajú iba nálepku Sputnik V, musíme potvrdiť tieto výsledky v maďarskom OMCL laboratóriu," doplnil.

Baťová nie je anjel! Na internete sa objavili zaujímavé informácie o riaditeľke ŠÚKL
Igor Matovič tvrdí, že problémy okolo vakcíny Sputnik V spôsobil Štátny ústav pre kontrolu liečiv, čo jeho riaditeľka Zuzana Baťová popiera. Že v tom ale môže mať prsty aj ona sama naznačuje článok, ktorý na svojom profile zverejnil doktor Peter... Čítať ďalej
15 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik