Nahnevaná Belousovová: Prečo sa prezidentka, šéf NRSR a premiér podriaďujú Korčokovi?
12 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Nákup, ale aj súčasné ťahanice okolo ruskej vakcíny Sputnik už opäť vyvolávajú nežiadúce vášne. Polienko do ohňa priložila aj expolitička Anna Belousovová, ktorá však na sociálnej sieti skritizovala správanie šéfa diplomacie Ivana Korčoka.


Minister financií Igor Matovič riešil situáciu okolo Sputniku opäť netradične, tak Matovičovsky. Ťahanice okolo Sputnika už „lezú na nervy“ aj expolitičke Anne Belousovovej, ktorá to patrične okomentovala v facebookovom statuse. Tentokrát sa zamerala najmä na šéfa diplomacie Korčoka.
Traja najvyšší ústavní činitelia sa správajú ako poslušní bábkoví panovníci

„To už je viac ako choré. Minister zahraničia Korčok je natoľko oddaný EÚ, USA a NATO (tým dvom hlavne), že v súvislosti s dovozom ruskej vakcíny Sputnik V na Slovensko požiadal o prijatie u troch najvyšších ústavných činiteľov. Korčok od nich potreboval uistenie, že v zahraničnopolitickom smerovaní Slovenska sa nič nemení. Samozrejme, pani prezidentka poslušne odrecitovala slová o podpore proeurópskej a proatlantickej zahraničnej politike Slovenska,“ píše Belousovová.

Vzápätí poukazuje na našich susedov: „Maďari už Sputnik nakúpili a očkujú s ním. Rakúsko aj Nemecko rokujú o nákupe Sputnika a budú ho používať. Nemci chcú dokonca vyrábať Sputnik u seba.“

Belousovová píše, že si skutočne nevie predstaviť, že by v niektorom z týchto štátov krúžil minister zahraničia od jedného najvyššieho ústavného činiteľa k druhému a žiadal od nich nejaké vazalské sľuby vernosti EÚ, USA a NATO.

„Neviem si predstaviť Merkelovú, Orbána či Kurza, ako recitujú svojim ministrom zahraničných vecí, ako sú oddaní a verní proeurópskej orientácii atď. Toto je možné len na Slovensku. Normálne sa hanbím za týchto bábkových predstaviteľov nášho štátu. Veď Slovensko kúpilo z Ruska vakcínu (liek), nie atómovú vojenskú ponorku! Tá by nám aj tak bola na figu. Tak načo tie manévre Korčoka?“ pýta sa znechutene Belousovová.



„Kto je Korčok, aby mu museli traja najvyšší ústavní činitelia deklarovať poslušnosť v zahraničnopolitickej orientácii?! A prečo sa mu prezidentka, predseda NR SR aj predseda vlády podriaďujú? Veď to už je okaté ako dáva táto predĺžená ruka USA na Slovensku najavo svoju nadradenosť a arogantnosť,“ srší hnevom expolitička.

Podľa nej sa Korčok správa ako guvernér v americkej kolónií a naši traja „najvyšší“ ústavní činitelia ako poslušní bábkoví panovníci z vôle svojich pánov. „Rýchlo zabudli, kto ich dostal do funkcií,“ dodáva na záver Anna Belousovová.

Vďaka Matovičovi máme na krku ďalšiu medzinárodnú hanbu, soptí Belousovová
Expremiér sa včerajšou návštevou Ruska kvôli vakcíne Sputnik V opäť postaral o rozruch na našej politickej scéne. Svoje polienko do ohňa diskusií priložila na sociálnej sieti aj expolitička Anna Belousovová. Čítať ďalej
09 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik