Fico: Zber podpisov za vypísanie referenda sa môže skončiť, máme ich už dosť (VIDEO)
12 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Opozícia mohutne zbiera podpisy za vyhlásenie referenda o vypísaní predčasných parlamentných volieb. Robert Fico sa minulý týždeň vyjadril, že Smer-SD ich má už vyše 400 tisíc. Na sociálnej sieti odkazuje, že so zberom podpisov za referendum idú do finále.


Robert Fico sa nevzdáva myšlienky na vypísanie predčasných parlamentných volieb. Dnes ide šéf Smeru-SD opäť do terénu a, ako avizuje vo videu na sociálnej sieti, plánuje prejsť celé Slovensko. S referendom už idú do finále, pričom práve regióny zohrali pri zbere podpisov kľúčovú úlohu.
Predčasné parlamentné voľby sú jediným riešením ako pomôcť Slovensku

Fico hneď priznáva, že o pár dní za Smer-SD odporučí petičnému výboru ukončiť petičnú akciu za vyhlásenie referenda. „Myslím si, že to je jediné riešenie, ktoré Slovensku môže pomôcť. My sme pani prezidentke odporúčali, aby v žiadnom prípade daňového podvodníka, zlodeja a človeka nevzdelaného nevymenovala za ministra financií. Urobila to. A dnes vidíme, akú nám robí obrovskú medzinárodnú hanbu, že vláda je v ďalšom rozklade a že to jednoducho nemôže fungovať,“ hovorí šéf Smeru-SD na adresu Igora Matoviča a súčasnej koalície.

Trojnásobný premiér ide do Košíc a do Prešova, zajtra plánuje byť v Banskej Bystrici a Nitre. „Chcem hovoriť s kolegami zo strany Smer-SD o tom, ako bude vyzerať naša referendová kampaň a čo všetko pre to ideme urobiť. Chcem im poďakovať, pretože Smer-SD niesol pri tejto petičnej akcii najväčšiu ťarchu. Ďakujem aj každému jednému, ktorý túto petičnú akciu podpísal,“ uviedol Fico.

Šéf druhej najsilnejšej opozičnej strany chce na mimoriadnej schôdzi parlamentu hovoriť o Covid-19 a množstve vecí, za ktoré bude podľa neho potrebné vyvodiť v najbližšom čase zodpovednosť.



„Jeden novinár to napísal správne, že dnes Slovensko nepotrebuje poľnú nemocnicu, ale skôr poľný súd. A možno práve národná rada by mala byť takýmto poľným súdom vo vzťahu k vládnej koalícii. Držme si palce, idem prejsť Slovensko a verím, že takéto stretnutia budú viesť k ďalšej aktívnej politike Smer-SD,“ končí predcestovné video Robert Fico.

Fico: Referendum je legitímny spôsob politickej súťaže, toto nám nemôže nikto vytknúť
Opozícia v súčasnosti využíva každú debatu s koaličným súperom na to, aby ukázala, aké je súčasné vedenie štátu neschopné. Na rovnakú kartu stavil aj šéf Smeru-SD Robert Fico. Zostrih toho, ako „nakladá“ Eduardovi Hegerovi, zverejnil na sociálnej... Čítať ďalej
29 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik