Hlina: Mne fakt nestačí, že Matovič, alebo Orbán povedia, že vakcína je v poriadku
10 | 04 | 2021 I Michal Filek

A️lojz Hlina sa pýta, či existuje na svete iná krajina, ktorá by dala vakcíny otestovať cudziemu štátu. "Asi si nevšimli, že už Uhorsko neexistuje," píše. 



"Rozumiem tomu správne? Šesť týždňov testujeme vakcínu Sputnik, aby sme po tom mesiaci a pol zistili, že ju testuje niekto, kto by ju nemal testovať? Alebo sa to "zistilo" len preto, že výsledok nesedel tak, ako Matovič chcel, aby bol vyskúmaný?" pýta sa bývalý predseda KDH.





Ak by výsledok bol v politickej línií, potom by nikoho netrápilo, že to robil niekto, kto to nemal robiť?


"Prečo bývalý minister zdravotníctva požiadal toto laboratórium, aby tie testy robilo? Preto, aby minister pre všetko, Matovič, po šiestich týždňoch "zistil", že to nemohlo robiť? Čiže Sputnik sa šesť týždňov chladí v sklade preto, lebo čakáme na výsledok testov. A keď príde, tak až potom zistíme, že to testoval niekto, kto nemal. To naozaj?"


Hlinu zaujíma, či videl niekto zmluvu, ktorú Matovič podpísal s Rusmi. A pýta sa, či sme naozaj, po roku 1968, nútený podpisovať takéto zmluvy.


Peter Osuský Matovičovi: "Ak idiot pochopí, že tento status je o ňom, je to dobré znamenie"
Sprcha nadávok smerom k Igorovi Matovičovi, za jeho aktivity súvisiace s ruskou vakcínou, neprestáva. Najnovšie priložil polienko do ohníka ďalší poslanec známy svojou nenávisťou voči Rusku s všetkému ruskému – Peter Osuský. Naznačuje, že Matovič... Čítať ďalej
10 | 04 | 2021 | Petra Demková


"Prípadne ma niekto opravte, ale pokiaľ viem, Uhorsko už neexistuje. Slovensko je suverénny štát, momentálne zastúpený, žiaľ, aj niektorými nesvojprávnymi osobami, ale stále sme suverénnym štátom.



Štát buď má, alebo nemá svoje testovacie kapacity. Ak ich aj nemá, taķ sme členom EÚ a tá ich určite má. Tak ak to vraj nevieme otestovať, tak, aby bol Matovič spokojný, tak teda počkajme ako dopadne testovanie Európskou liekovou agentúrou."


Potom si Sputnik V pokojne nechá pichnúť aj Hlina. Nestačí mu však, keď Matovič s Orbán vyhlásia, že vakcína je v poriadku.




"Vakcínu, ktorú budú pichať našim občanom, však ide osvedčovať testovacia autorita z Maďarska. Z Maďarska nás už ubezpečili, že to určite bude v poriadku. Vidíte, tam to už vedia. Zaujímavé. Tak potom zrušme naše úrady, vystúpme z EÚ a nech nám všetko osvedčujú v Maďarsku. Ako za Uhorska."



A na záver kladie Hlina otázku do pléna: "Naozaj by ma zaujímalo, či si nejaká iná európska krajina vakcínu, ktorú chce podávať svojim občanom, si nechala otestovať v inej krajine? Ak áno, ktorá?"


Čarnogurský ml.: Baťovej a ŠÚKLu vadí Sputnik, ale AstraZenencou, ktorú v iných krajinách stiahli, očkovať dovolili
Syn politika Ján Čarnogurského si všíma dva metre, ktoré má Zuzana Baťová a ŠÚKL na vakcíny. Západná vakcína, ktorú mnohé krajiny stiahli z obehu pre úmrtia a mnoho podozrení na závažné vedľajšie účinky, je podľa nich v poriadku. S tou ruskou majú... Čítať ďalej
10 | 04 | 2021 | Petra Demková