Chmelár varuje novinárov: Ak budete akceptovať vyhlásenia bez možnosti klásť otázky, bude to koniec žurnalistiky
09 | 04 | 2021 I Michal Filek

"Varujem novinárov, že ak budú aj naďalej akceptovať čoraz viac uplatňovaný zlozvyk vládnych politikov (ktorý si rýchlo osvojili všetci od prezidentky až po posledného koaličného poslanca) – prednášať vyhlásenia bez možnosti klásť otázky – bude to znamenať koniec žurnalistiky," napísal Eduard Chmelár na facebooku. 


Urobil tak bezprostredne po vyhlásení ministra financií, ktorý pred novinármi prečítal pripravené vyhlásenie o výsledku svojej cesty do Moskvy a odišiel.

"V takejto úlohe sú úplne zbytoční a nahraditeľní úradníkmi. Majte trochu sebaúcty a nerobte servis politikom. Ak chce politik zverejniť vyhlásenie, nech ho pošle mailom, úloha novinára je v niečom inom. Zvolať novinárov iba preto, aby im prečítali pripravené vyhlásenie a zapchať im ústa je popretím základných princípov žurnalistiky a slobody prejavu," dokončil Chmelár.

Matovič oznámil, že v Moskve dosiahol, aby nad nami v prípade Sputniku V nezabuchli dvere. Viac prezradiť odmietol
Minister financií Igor Matovič sa postavil pred novinárov s tlačovým vyhlásením. Oznámil, že Rusi skutočne požiadali, aby sme im vrátili všetky vakcíny Sputnik, ktoré k nám pred šiestimi týždňami dodali a ďalej už s nami v tomto smere nechceli nič... Čítať ďalej
09 | 04 | 2021 | Michal Filek