Europoslanec Štefanec šíri po internete nepravdy a vyzýva postaviť sa proti Rusku
08 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik














Protiruská propaganda sa rozbieha na plné obrátky a propagandistickí trollovia vystrkujú hlavy už aj verejne. Podľa slovenského europoslanca Ivana Štefanca z KDH sa „Putin cíti ohrozený nezvládnutou pandémiou, ekonomickým poklesom, aj silnejúcim hnutím, najmä mladých ľudí žiadajúcich zmenu".


Aj takéto konšpiračné tvrdenia si dovoľujú niektorí naši europoslanci verejne hlásať a mainstream ich za to nijakým spôsobom nenapáda a neoznačuje ich za šíriteľov dezinformácií. Na základe akých faktov europoslanec Štefanec podložil svoje tvrdenia o Rusku, ostáva aj naďalej záhadou. Klamstvá sa dnes deklarujú ako overená pravda a opačný názor je okamžite dehonestovaný označením - dezinformačný alebo konšpiračný.


Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí Martin Klus dokonca prehlásil v diskusnej relácii na TA3, že najväčším nebezpečenstvom pre Slovensko sú prorusky orientovaní ľudia na Slovensku, ktorí podľa neho podliehajú proruskej propagande a sú ovplyvňovaní spravodajstvom z pochybných webov.


"Je to škandál!" Pápež František dnes musel svoje najsilnejšie slová zopakovať dva krát (Eduard Chmelár)
Komentár Eduarda Chmelára (Facebook / Eduard Chmelár) Čítať ďalej
04 | 04 | 2021 | Prevzatý článok


Štefanec v statuse na Facebooku tvrdí, že Putin "v podobných situáciách vždy siahol k hrubej sile alebo k teatrálnym gestám, tak ako teraz“. A dodáva: „Európska únia aj medzinárodné spoločenstvo sa musí postaviť proti takýmto provokáciám a jasne odkázať Putinovi a jeho klike, že silou si svoju popularitu nevydupe ani nezíska viac peňazí pre svojich kamarátov.“


Vojenské manévre a ozbrojené provokácie na východe Ukrajiny opäť prinášajú ľudské obete. Schyľuje sa k ďalšiemu vojnovému konfliktu medzi Ukrajinou a Ruskom? Slováci sa ho boja a sú v strehu. Z tohto pohľadu je minimálne zvláštny postoj nášho europoslanca Ivana Štefanca.

Takéto vyjadrenia Slovenských politikov sú vysoko nebezpečné a mali by sa za ne zodpovedať. Vyzýva vari Štefanec týmto militantným vyjadrením EÚ a najmä NATO k nejakému, nebodaj vojenskému zásahu?



















 

Ukrajina sa spolu s NATO pripravujú na vojnu o Krym
V máji a júni má NATO v pláne uskutočniť najväčšie manévre od studenej vojny - Defender Europe 2021. Počas cvičení plánujú vypracovať obranné a útočné akcie vo východnej Európe a pobaltských krajinách. Z partnerských krajín sú aktívne zapojené... Čítať ďalej
06 | 04 | 2021 | Diana Zaťková