Objednal si Pavol Rusko vraždu Sylvie Kalus-Volzovej? Na odpoveď si ešte počkáme, súd odročili
07 | 04 | 2021 I editor01hd
Objednal si bývalý šéf TV Markíza Pavol Rusko vraždu Sylvie Klaus-Volzovej? Na odpoveď si verejnosť aj Rusko a ďalší obžalovaní ešte počkajú. Súd totiž kvôli pandémii znova odročili, informuje TASR. 

Predseda senátu Okresného súdu Bratislava II zrušil termín procesu s bývalým riaditeľom TV Markíza Pavlom Ruskom a spol. v prípade prípravy vraždy Sylvie Klaus-Volzovej. Pôvodne bol vytýčený na 15. apríla. Dôvodom zrušenia sú protiepidemiologické opatrenia v súvislosti so šírením ochorenia COVID-19. TASR o tom informoval hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Krym patrí Rusku a NATO si zaslúži, aby sa stratilo zo sveta, tvrdí rezolútne Ján Čarnogurský
Hroziaci vojnový konflikt na Ukrajine straší aj Slovákov. Viac o ňom, ale aj o vzťahoch medzi Ukrajinou a Ruskom, napísal na sociálnej sieti Ján Čarnogurský starší, ktorý je predsedom Slovensko-ruskej spoločnosti. Čítať ďalej
07 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik


Pôvodne sa malo v kauze pojednávať tak ako aj doteraz v Ústave na výkon väzby a Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Bratislave. Z rovnakého dôvodu bolo zrušené pojednávanie aj vo februári.

Vo veci sa naposledy konalo koncom novembra 2020. Vtedy vypovedala bývalá riaditeľka kancelárie expredsedu vlády Vladimíra Mečiara Anna Nagyová a ďalší svedkovia.

V kauze prípravy vraždy figurujú ako hlavní obžalovaní Rusko, boss skupiny sýkorovcov Róbert Lališ alias Kýbel, na doživotie odsúdený Mikuláš Černák a jeho spoločník Miloš Kaštan. Vraždu si mal objednať podľa obžaloby Rusko u Černáka, ktorý mal do nej zaangažovať bratislavskú skupinu sýkorovcov. Prvé pojednávanie sa vo veci začalo koncom mája 2019. Kýbel i Rusko účasť na príprave vraždy popreli. Černák a Kaštan sa k činu priznali.

Ruska a podnikateľa Mariana Kočnera odsúdil 12. januára 2021 Najvyšší súd SR na 19-ročné tresty odňatia slobody v kauze televíznych zmeniek. Trest si Rusko odpykáva v ústave s maximálnym stupňom stráženia.

Matovičova sestra: Má taká vláda ešte kožu na ksichte a jej členovia tušia vôbec, čo je to svedomie?
Kým v marci zamestnávala Slovákov kríza vo vláde, teraz je najskloňovanejšou hroziaca vojna na Ukrajine. V statuse na sociálnej sieti sa k črtajúcemu sa vážnemu konfliktu u nášho východného suseda vyjadruje aj Zuzana Belicová, sestra Igora... Čítať ďalej
07 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik