Čína tlačí na WHO, aby našla pôvod koronavírusu v inej krajine
01 | 04 | 2021 I Diana Zaťková

Čínske štátne médiá využili kontroverznú záverečnú správu Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO). Začali raziť teóriu, ktorú WHO takmer úplne vylúčila. A to, že koronavírus má pôvod kdekoľvek inde, len nie v Číne.


WHO by teraz mala začať kontrolovať laboratóriá iných krajín, aby zistila, či niektoré z nich vytvorilo čínsky koronavírus. A poslalo ho do Číny, konštatuje portál Breitbart.


Čínsky štátny denník Global Times v stredu citoval „čínskych vedcov“, ktorí pracovali s WHO počas svojej februárovej návštevy Wu-chanu. Naznačuje, že ak WHO „nenájde v Číne odpoveď na pôvod koronavírusu, možno je čas, aby vedci kopali niekde inde a overili viac hypotéz na vyriešenie záhady.“

Global Times bizarne tvrdí, že čínsky koronavírus bol vytvorený v inej krajine . Kde sa ho záhadne nepodarilo rozšíriť - a cestoval do Wu-chanu v balíkoch mrazených potravín.

Správa WHO o pôvode Covidu mnohé krajiny neuspokojila. Žiadajú ďalšiu analýzu
31 | 03 | 2021 | Diana Zaťková


V skutočnosti dokonca aj správa, ktorá bola napísaná, iba hodnotí tieto hypotézy na stupnici pravdepodobnosti a pripúšťa, že žiadna z nich nemôže byť presvedčivo dokázaná alebo vyvrátená. Prinajmenšom nie s obmedzenými údajmi, ktoré Čína umožnila vyšetrovateľom WHO preskúmať.

Rastúci počet vedcov po celom svete kritizoval správu za to, že aj tieto vlažné hodnotenia pravdepodobnosti sú založené prevažne na informáciách poskytovaných ČKS.

Indonézske dievčatko menom Karantina Covidah Corona práve oslavuje ročné narodeniny
Oslava prvých narodenín indonézskeho dievčaťa s menom Karantina Covidah Corona sa stala virálnou vďaka menu inšpirovanému pandémiou dieťaťa, píše portál Breitbart. V Indonézii je totiž zvykom, že rodičia svoje deti pomenúvajú po udalostiach, ktoré... Čítať ďalej
31 | 03 | 2021 | Diana Zaťková


Global Times vylovili aj ďalšiu komunistickú teóriu o sprisahaní, že čínsky koronavírus vznikol v americkom  laboratóriu na biologické zbrane a bol prinesený do Wu-chanu účastníkmi americkej armády.

„Čínske ministerstvo zahraničia v utorok večer vyhlásilo, že oceňuje vedeckého, usilovného a profesionálneho ducha tímu odborníkov WHO-Čína a požaduje ďalšie vyšetrovanie v ďalších krajinách a miestach na zisťovanie pôvodu vírusu, pretože po vydaní spoločného rozhodnutia WHO je to globálna úloha,“ vyjadrilo sa čínske ministerstvo zahraničia.

Prieskum ukazuje, že vakcíny na Covid budú neúčinné skôr ako sa nazdáme
Nový prieskum medzi poprednými epidemiológmi naznačuje, že nové vakcíny proti koronavírusu môžu zastarať za menej ako rok. Vďaka nedbalému zavedeniu očkovania, ktorého sa dopustilo mnoho krajín, je tento scenár ešte pravdepodobnejší, upozorňuje... Čítať ďalej
31 | 03 | 2021 | Diana Zaťková