Počas sviatkov budú obchody otvorené iba jeden deň. Aj to kvôli covidu v sprísnenom režime
31 | 03 | 2021 I Diana Zaťková

Sprísnený zákaz vychádzania aj zákaz predaja cez sviatky ovplyvní tohtoročnú Veľkú noc pri nakupovaní. Zo štyroch voľných dní nakúpite iba v sobotu, aj to len do ôsmej večer. Pripravte si teda nervy alebo nakúpte v predstihu. 


Najväčšie reťazce ako Tesco, Lidl, Kaufland, Billa či COOP Jednota budú mať zatvorené v piatok, nedeľu aj pondelok. Pred veľkonočnými sviatkami a v sobotu bude väčšina z nich fungovať v štandardnom režime, informuje portál 1pluska.sk.

Kvôli zákazu vychádzania po 20. hodine,museli reťazce tento rok prispôsobiť otváracie hodiny do ôsmej večer. Samozrejme, stále platí povinnosť nosiť pri nákupe respirátor a dodržiavať dištanc.

Najväčší nápor zákazníkov čakajú obchodníci vo štvrtok a v sobotu. „Pred veľkonočnými sviatkami budeme mať otvorené v štandardných otváracích hodinách. Väčšina našich predajní je otvorená v čase od 7.00 do 20.00 h. V piatok, nedeľu a v pondelok budeme mať zatvorené. Potraviny, predovšetkým čerstvý sortiment ako ovocie, zeleninu, chlieb, mäso či mliečne výrobky, si zákazníci prídu dokúpiť v sobotu. Vtedy budeme mať otvorenú väčšinu predajní tiež od 7.00 do 20.00 h,“ spresnila hovorkyňa spoločnosti Billa Kvetoslava Kirchnerová.

Otvorí vláda na Veľkú noc kostoly? Je to na premiérovi, tvrdí Mikulec
Veľkonočné sviatky a zodpovednosť počas nich bude pre boj s pandémiou ochorenia COVID-19 kľúčová. Myslí si to minister vnútra Roman Mikulec, ktorý pred stredajším rokovaním vlády požiadal o to, aby ľudia necestovali a dodržiavali opatrenia. "Ak... Čítať ďalej
31 | 03 | 2021 | tasr


Počas sviatočných dní nebudú fungovať ani online nákupy s donáškou. „Predajne Tesco budú počas veľkonočných sviatkov otvorené vo štvrtok 1. apríla 2021 a v sobotu 3. apríla 2021 od 7.00 do 20.00 h. V rovnakých dňoch budú k dispozícii služby Tesco Online nákupov a Klikni &Vyzdvihni,“ uviedol reťazec.

Jediné miesto, kde si nakúpite aj na Veľký piatok a počas Veľkonočného pondelka je veľkoobchod Metro. Otvorené budú aj lekárne, čerpacie stanice, stánky s rýchlym občerstvením, predajne cestovných lístkov, suvenírov atď.

Obchody s potravinami môžu mať otvorené aj drobní živnostníci, ale len v prípade, že v nich nebudú pracovať ich zamestnanci, ale oni sami.

Blaha: "Jediný krát, keď sa Matovič priblížil k ekonómii bolo, keď páchal daňové podvody so svojou matkou"
Ľuboš Blaha včera diskustoval v TA3 s Martinom Klusom. Na facebooku potom v kocke zhrnul najvážnejšie témy, o ktorých hovoril. Vláda Eduarda Hegera bude, podľa neho, len pokračovaním nekonečnej agónie. A nominácia ministra zdravotníctva je... Čítať ďalej
31 | 03 | 2021 | Michal Filek