Britská tlač: „Putinove nadzvukové rakety sa môžu dostať do Spojených štátov za pár minút“
29 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

"Nové Putinove nadzvukové rakety Zirkon sa môžu do Spojených štátov dostať za pár minút. S takýmito zbraňami zasiahne ruský prezident na planéte čokoľvek. Protireakcia je takmer nemožná." píše britský Daily Expres.


"Takto reagujú britské médiá na úspešné zavŕšenie štyroch testovacích štartov vysokonadzvukových rakiet Zirkon z fregaty Admirál Gorškov v minulom roku a najnovšie pred pár dňami aj z fregaty Admiral Šapošnikov." Informuje o reakciách v západných médiách portál topwar.ru.
Londýn sa bojí Zirkonov

Londýn je znepokojený tým, že „v Rusku čoskoro do služby zavedú Zirkony, Čína má tiež nebezpečnú nadzvukovú raketu raketu DF-17 a USA sú stále ďaleko za svojimi hlavnými potenciálnymi protivníkmi.

Ruská armáda uskutočnila raketové skúšky v Arktíde a zasiahla ciele v oblasti súostrovia Nová Zem. Počas testov rakiet Zirkon schopných letieť rýchlosťou viac ako 10 000 km / hod bol vo viacerých lokalitách severných morí zakázaný pohyb civilných plavidiel
Čas Zirkonov sa blíži

Podľa Britov plánuje Moskva uviesť tieto zbrane do výroby už v roku 2022.

Zdroje z ruského obranného priemyslu pre agentúru RIA Novosti uviedli, že ďalšie odpálenie rakiet je naplánované na jún. Bude to z paluby Gorškova.

Rusko ovládlo vzdušný priestor, rakety Zirkon začne sériovo dodávať pozemným a námorným silám (video)
V Bielom a Barentsovom mori sa úspešne ukončili celé série testov, všetky dopadli tak, ako sa očakávalo. Rakety Zirkon dostali zelenú na cestu k jednotkám, ktoré ich môžu začať používať. Čítať ďalej
30 | 01 | 2021 | Ivan Brožík